Hlavní obsah

Vlevo dole: Okamura se neštítí politicky využít ani znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Tomio Okamura a Radim Fiala si republiku rozvracet nedají. Rozhodně ne „cizáky“.

Reklama

Článek

Tomio Okamura a jeho SPD se pokouší rozdmýchat nenávist vůči ukrajinským uprchlíkům na základě dvou případů znásilnění. A ostře útočí na ministra vnitra Víta Rakušana, který varoval před svalováním kolektivní viny.

„SPD, které trochu v poslední době spadl řetěz, ucítila příležitost. Nezapomínejme, že to bylo právě téma migrace, na kterém politicky vyrostl,“ říká v podcastu Vlevo dole Václav Dolejší.

Okamura kritizoval podporu Ukrajinců už dřív, teď ale našel opravdovou rozbušku, která podle něj v lidech probudí emoce.

„Tomia Okamuru násilí na ženách zajímá, jen když je v tom nějaký migrant - a on na tom může vydělat politické body. Jen si najděte, jak jinak mluví o ‚ideologii MeToo‘, vyhrožuje, že na sex bude potřeba potvrzení, nebo zlehčuje obtěžování,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

slyšeli jste předchozí epizodu vlevo dole?

Česká společnost už začíná být dlouhotrvajícím konfliktem na Ukrajině unavená a ochota pomáhat potřebným klesá. „Doufám ale, že tohle nebude nějaký zlom v náladě vůči uprchlíkům,“ dodává Dolejší.

Proč českou společnost zajímá znásilnění jen někdy? Co všechno je Okamura schopen politicky vytěžit? Co na to komunisté? A co s tím má společného Václav Klaus? Poslechněte si čerstvou epizodu Vlevo dole!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované