Hlavní obsah

Vlevo dole se hádá: Je víc politiky v Oppenheimerovi, nebo v růžové Barbie?

Foto: Michal Šula, Jakub Velička, Seznam Zprávy

Podcasteři si tentokrát odskočili do světa filmu - ale bez politiky se to stejně neobešlo.

Reklama

Článek

Zatím největší hádka Horkých hlav se nestrhla kvůli politice, ale kvůli filmu. Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková se nemohli dohodnout, kdo bude recenzovat Barbie a kdo Oppenheimera. Oba chtěli Barbie - a nakonec rozhodl los.

Je Barbie oslava feminismu, nebo prachsprostý marketing, který se pokouší znovu prodat zastaralou hračku? Lucie Stuchlíková má jasno - tak trochu obojí.

„Barbie je dobrá, protože je zábavná, drzá a dělá si legraci ze všeho - z chlapů, z patriarchátu, z feminismu, z Mattelu i sama ze sebe. A že jí někteří vyčítají, že je jen marketingový nástroj? Já to vlastně obdivuju a funguje to na mě,“ říká Stuchlíková, samozřejmě ze zdviženou pěstí.

Fanatický propagátor výroby elektřiny štěpením atomů Václav Dolejší nemůže souhlasit - Oppenheimer podle něj na rozdíl od Barbie není jen růžová komerční blbina s cílem vydělat co nejvíc peněz, ale navýsost aktuální drama.

„Neexistuje momentálně naléhavější téma, než je hrozba jaderných zbraní. Ale nepropadejte panice, pokud jde o filmařinu, nejsou tam žádné akční výbuchy nebo exploze. Je to krásná konverzačka starých bílých heterosexuálních mužů, kteří se perou o vynález zkázy,“ kontruje Dolejší.

Slyšeli jste poslední epizodu Vlevo dole?

Ve filmu je podle něj také mnohem více politiky. „Na rozdíl od Barbie tam vidíme kongres, zákulisí, intriky, špionáž, drby - to, co máme ve Vlevo dole nejraději,“ argumentuje. To už Lucie Stuchlíková rudne vzteky a nabírá svůj útočný tón: „V Barbie byla také prezidentka a nejvyšší soud. Ty nepočítáš, protože to byly ženy, nebo co?“

Bohužel, Václav se už pod palbou nestihl Lucie zeptat, zda je ochotna připustit kouzlo a krásu atomové fyziky, když v čele českého jaderného dozoru už roky stojí nesmírně respektovaná žena - Dana Drábová.

Vyhraje tentokrát jádro, nebo feminismus? Jaká Barbie se nejvíc líbí Václavu Dolejšímu? A existuje vůbec něco, co Lucie Stuchlíková ocenila na Kenovi?

A jak to vidíte vy?

Anketa

Foto: Seznam Zprávy

Letní seriál podcastu Vlevo dole tentokrát na filmové téma!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované