Hlavní obsah

Vlevo dole: Po roce a půl vláda narazila na svého největšího nepřítele

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Ukočíruje Petr Fiala pětihlavého vládního draka?

Reklama

Článek

Vláda se poprvé dostala do opravdového sporu – pětikoalice se pře o penzijní reformu i konsolidační balíček.

„Je to cynické to takhle říct, ale válka na Ukrajině a krize paradoxně vládu přiměly držet při sobě. Ale teď už reformy nejde dál odkládat a rozdíly mezi stranami bublají na povrch,“ říká Lucie Stuchlíková.

Kabinet má poslední příležitost prosadit opravdu velké změny. Neblíží se žádné volby a příští rok už se – navíc s obstruující opozicí v zádech – začne krátit čas.

Vládní strany se zatím ale k dohodě na tom, kde vzít slibovaných 70 miliard, ani neblíží. Každá z partají totiž kalkuluje, co je klíčové pro jejich voliče. Na Ministerstvu financí visí plachta s návrhy toho kterého koaličního partnera a avizované reformy se odkládají a odkládají.

„Já být vládou, tak to rovnou nechám na léto. Na dovolené vás tolik nepálí, že nebude důchod, a i novináři jsou v oslabení,“ myslí si Václav Dolejší.

Zrušil by Václav venkov? Proč už se Lucie nemůže ukázat na lidoveckém sjezdu? A proč byste si měli dát pozor, komu posíláte zprávy? Čerstvou epizodu Vlevo dole si pusťte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované