Hlavní obsah

Vlevo dole: Volby skončily. Tři měsíce budeme jen řešit Babiše

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Kdo má z oznámení Babišovy kandidatury menší radost? Téma pro Reaktor podcastu Vlevo dole.

Reklama

Článek

Andrej Babiš v neděli rozhodl nejen o své kandidatuře, ale také o tom, jak bude vypadat celá prezidentská volba. Ekonomická krize? Válka na Ukrajině? Transformace ekonomiky? Kdepak. Celá kampaň bude zase jeden velký „Antibabiš“.

„V roce 2023 budeme zase jenom řešit Babiše, jeho kauzy, jeho problémy. Také komunistickou minulost jeho i generála Pavla. Jsem tím opravdu zklamaný,“ říká v reakci na Babišovo oznámení spoluautor podcastu Vlevo dole Václav Dolejší.

Nejvíc rozčarovaný musí být z Babišovy kandidatury Josef Středula, jehož hlavní šance na úspěch byla, že bude jediným levicovým kandidátem. Nadšení ale určitě nepanuje ani v týmu Danuše Nerudové, která zatím zaostává za favoritem Petrem Pavlem.

„Kampaň bude příšerná, ještě budeme vzpomínat na Miloše Zemana. Z prvních informací je jasné, že Babiš bude rozdmýchávat ty nejnižší pudy. Ale předpokládám, že drsná bude i kampaň mezi Pavlem a Nerudovou, kteří spolu svedou souboj o postup do druhého kola,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

Babišovi zatím všechny průzkumy věští prohru, to ale neznamená, že nakonec nemůže slavit. Stačí, když se poučí z lekce, kterou soupeřům udělil Miloš Zeman v poslední volbě – a dokáže zvednout nevoliče.

Jak by vypadala státní vyznamenání v režii Andreje Babiše? Co teď bude s osiřelým hnutím ANO? A čím v příštích týdnech nahradit všudypřítomné slovo Babiš?

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované