Hlavní obsah

Vlevo dole: Miloš Zeman roli prezidenta vůbec nepochopil

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Lánský zámek po letech otevřel své brány. Mikrofon Vlevo dole byl u toho!

Reklama

Článek

Miloš Zeman končí. Před deseti lety nastupoval na Hrad s velkými plány, jak si přizpůsobí prezidentský úřad, pomstí se svým odpůrcům a zapíše se závěrem politické kariéry do dějin. Jak to dopadlo, je tématem speciální epizody Vlevo dole.

„Plánovali jsme, že budeme postávat před Hradem a zámkem v Lánech, které Zeman zamkl jak hrad v Karpatech. Ale světe div se, jeho tým týden před koncem ve funkci otevřel obě sídla veřejnosti. Tak jsme to zajeli omrknout do Lán,“ říká Václav Dolejší.

Podle Lucie Stuchlíkové je za náhlou otevřeností Zemanova snaha na poslední chvíli vylepšit svůj obraz. „A také určitá schválnost vůči novému prezidentu Pavlovi - aby to nemohl být on, kdo po deseti letech vyvětrá a otevře,“ dodává.

Uprostřed historických komnat, chodeb, parku i skleníku probereme pět Zemanových záměrů, se kterými vstupoval na Hrad - ovlivňovat domácí politiku, zapsat se do té zahraniční, naplno využít prezidentské pravomoce, dostat všude svoje lidi a šokovat veřejnost.

Našli jsme v Lánech pověstné akvárko, kde Miloš Zeman péroval ministerské kandidáty? Potkali jsme prezidenta, nebo Bílou paní? A co Václav navrhuje provést stromu česko-čínského přátelství?

Mimořádnou epizodu politické talkshow si poslechněte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované