Hlavní obsah

Australská policie zadržela drogový gang, narkotika přes letištní kontroly pašoval stevard

Austrálie zadržela drogový gang.Video: Zuzana Lachnitová, AP, Reuters

 

Reklama

Gang drogy pašoval několik let, než se na jeho činnost přišlo. Stevard balíčky pronášel přilepené na těle.

Článek

Australská policie zatkla osm lidí, které obvinila z toho, že nejméně pět let pašovali drogy z Malajsie letecky do Austrálie. Mezi zatčenými je i 38letý stevard malajsijské aerolinky Malindo Air. Vietnamský gang s centrem činnosti v Melbourne podle policie do země přepravil narkotika v hodnotě 20 milionů australských dolarů (321,5 milionu Kč). Informovala o tom agentura Reuters.

Policie zadržela za posledních deset dní v Melbourne a okolí čtyři ženy a čtyři muže ve věku od 26 do 55 let. Neinformovala o tom, jaké jsou národnosti. Muži zákona při zátazích zabavili šest kilogramů heroinu, osm kilogramů metamfetaminu, půl kila kokainu a „značnou sumu“ peněz.

„Členové posádky fungovali jako drogoví kurýři,“ řekla agentuře AFP policistka Tess Walshová. „Tito kurýři do země vstupovali hlavně přes Melbourne a Sydney,“ dodala. Zadržený stevard měl drogy na těle a v zavazadle, uvedla policie.

Zadržení stanou před soudem v Melbourne v květnu. Aerolinka Malindo Air, která je dceřinou společností indonéské letecké společnosti Lion Air, na svém twitterovém profilu vydala prohlášení, ve kterém se distancovala od zadrženého zaměstnance.

Reklama

Doporučované