Hlavní obsah

Babiš ve Středočeském kraji, Sněmovna reprezentantů odsoudila Trumpa, exotické plodiny z Brna

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

00:44 – Premiér Babiš s ministry navštíví střední Čechy

Premiér Andrej Babiš je s některými členy svého kabinetu na návštěvě Středočeského kraje. Tématům pracovních schůzek, kterých se zúčastní, dominuje sucho a doprava. Ministři se zastavili v Senomatech, kde mluvili o projektu na výstavbu vodní nádrže. Odpoledne budou o výstavbě středočeského úseku dálnice D3 z Prahy na jih Čech mluvit se starosty dotčených obcí v Jílovém u Prahy.

01:07 – Verdikt v kauze pohřešovaného Jana Nejedlého

Před 21 lety zmizel beze stopy. Tehdy devítiletý Honzík Nejedlý se ztratil nedaleko svého domova v pražském Podolí. Až teď ale Ústavní soud rozhodl, že rodina má právo nahlédnout do vyšetřovacího spisu. O to rodiče usilovali po zmizení chlapce už v roce 1998, kdy se chtěli se ujistit, že policisté pro jeho nalezení dělají vše potřebné.

03:00 – Evropskou komisi povede Ursula von der Leyenová

V čele příští Evropské komise stane dosavadní německá ministryně obrany Ursula von der Leyenová. V úterním tajném hlasování získala těsnou většinovou podporu 383 poslanců europarlamentu. Obstála díky převaze pouhých devíti hlasů. Podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka je Česko na spolupráci s novou šéfkou Evropské komise připravené.

04:20 – Sněmovna reprezentantů odsoudila Trumpa

Americká Sněmovna reprezentantů schválila rezoluci odsuzující výroky prezidenta Donalda Trumpa na adresu čtyř demokratických zákonodárkyň. Ta má ale pouze symbolický charakter a není pro prezidenta nijak závazná. Trump ženám, které nepochází ze Spojených států, ve vyjádření doporučil, aby se vrátily do své vlasti, když se jim v USA nelíbí. Výroky prezidenta už dříve vyvolaly bouřlivou kritiku demokratických politiků a liberálních médií, která je označila za rasistické. Podrobněji téma rozebere šéfkomentátor Seznamu Jiří Hošek.

09:35 – Po sedmnácti letech se do Avignonu vrací Češi

Na divadelní festival do francouzského Avignonu se po sedmnácti letech vrací snímek s českou stopou. Jde o představení Obyčejní lidé, které je společným projektem Divadla Archa a nezávislého čínského souboru Living Dance Studio v Pekingu. Víc nám o něm řekne kulturní novinářka Marie Sýkorová.

13:22 – Exotické plodiny z Brna

Extrémně vysoké teploty mají neobvyklé dopady. Kvůli změně klimatu v posledních letech je totiž už i v Česku možné pěstovat exotické plodiny. Někteří z pěstitelů tak ročně sklidí i víc než 100 kilogramů.

Reklama

Doporučované