Hlavní obsah

Balíky slámy a slzný plyn. Demonstrace narušila první pyrenejskou etapu Tour de France

Tour de France.Video: Lucie Hrdličková, AP

 

Reklama

První pyrenejskou etapu na Tour de France narušila demonstrace zemědělců, kteří pomocí balíků slámy zatarasili závodníkům trasu. Na místě musela zasahovat policie. Závod se podařilo restartovat po zhruba patnácti minutách.

Článek

Úvod dnešní 16. etapy Staré dámy přerušila demonstrace zemědělců, kteří pomocí těžké techniky navezli na silnici balíky slámy a přibližně 30 kilometrů po startu z Carcassone do Bagneres de Luchon zatarasili cyklistům trasu. Na místě musela zasahovat policie, která proti demonstrantům použila slzný plyn. Kvůli větru se však plyn dostal do očí i jezdcům a řada z nich potřebovala ošetření. Organizátoři závod restartovali po zhruba čtvrthodinovém přerušení.

Cyklisté mohli po pauze znovu začít závodit na 33. kilometru. Celkem je dnes čeká 218 kilometrů a vjezd do Pyrenejí. V závěru peloton prověří dvě těžká stoupání první kategorie. Žlutý dres lídra hájí Brit Geraint Thomas, před krajanem a kolegou z týmu Sky Chrisem Froomem má náskok minutu 39 vteřin. Třetí Nizozemec Tom Dumoulin ze stáje Sunweb ztrácí dalších jedenáct sekund.

Reklama

Doporučované