Hlavní obsah

Během silvestrovských oslav byli v Londýně ubodáni čtyři mladí lidé

Oběťmi jsou muži ve věku od 17 do 20 letVideo: Reuters

 

Reklama

Čtyři lidé podlehli bodným zraněním po sérii násilných útoků v různých částech Londýna. K incidentům došlo během silvestrovských a novoročních oslav.

Článek

Během silvestrovských a novoročních oslav byli v Londýně při čtyřech různých incidentech ubodáni čtyři lidé, další muž je v kritickém stavu. Informovala o tom BBC s odvoláním na policii. V souvislosti s jedním z útoků bylo zadrženo pět podezřelých.

Velitel londýnské policie Neil Jerome uvedl, že valná většina lidí v britské metropoli příchod nového roku slavila v klidu a bez narušování veřejného pořádku. „Nicméně vyskytly se skupinky, které zvolily násilí a jejichž činy mají tragické následky,“ dodal.

K násilným útokům docházelo od nedělního dopoledne, poslední incident byl zaznamenán v pondělí v brzkých ranních hodinách. Oběťmi jsou muži ve věku od sedmnácti do dvaceti let. Policie vyzvala případné svědky, aby se jí přihlásili.

Podle dřívějších informací metropolitní policie vzrostl počet útoků nožem v Londýně v loňském roce o patnáct procent. Často přitom jde o mladé a nezletilé oběti. Podle britského deníku Daily Mail bylo za posledních dvanáct měsíců v Londýně včetně dnešních dvou obětí zavražděno 26 osob ve věku pod 20 let, dvacet z nich zemřelo po útoku nožem. V roce 2016 podlehlo bodným zraněním dvanáct osob mladších 20 let.

Reklama

Doporučované