Hlavní obsah

Úspěch z Koreje nám dojde až doma, sezona pro nás nekončí, shodli se medailisté Vítková s Krčmářem

Biatlonisté Krčmář (uprostřed) a Vítková komentují své úspěchy na zimních olympijských hrách.Video: Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Michal Krčmář se stříbrem a Veronika Vítková s bronzem komentovali oslavy svých úspěchů. Ty pravé prý přijdou až doma.

Článek

Jejich medaile patřily mezi první, které čeští sportovci získali na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu. Nejprve bodovala Veronika Vítková ve sprintu, skončila na 3. místě. Krátce nato ve sprintu na 10 kilometrů uspěl - ještě o stupeň lépe - Michal Krčmář.

Oba medailisté se shodli, že úspěch ze zimních olympijských her jim začne docházet až po návratu domů. „Program olympiády byl hodně náročný. Jelikož se nám medaile povedla hned v prvním závodě, tak jsme se museli soustředit na další. Úspěch začneme vstřebávat až doma,” popsala pocity Vítková.

Jediným volným dnem byl pro Vítkovou den závodu mužské biatlonové štafety. „Vydala jsem se do Českého domu na přivítání. To pro mě byl po medaili druhý nejhezčí zážitek na olympijských hrách, dohnalo mě to tam k slzám.”

Ačkoliv byly hry v Pchjongčchangu pro mnohé vrcholem sezony, závody biatlonistům ještě nekončí. Hned 5. března odlétá český tým na další kolo Světového poháru do finského Kontiolahti. Stříbrný medailista Michal Krčmář tak následující dny věnuje oslavám s rodinou a regeneraci.

„Teď následující dva tři dny bude důležité si odpočinout. Poslední závod mi po fyzické stránce vůbec nesedl. Nemyslím si ale, že by mi chyběla koncentrace nebo odhodlání k dalším závodům,” řekl Krčmář.

Plánování biatlonového týmu probíhá ve čtyřletých cyklech, které vrcholí olympijskými hrami. Strategii má na starost šéftrenér českých biatlonistů Ondřej Rybář. Na dotaz, zda bude u týmu pokračovat, neodpověděl jednoznačně.

„V Soči jsem řekl, že bych měl více času věnovat rodině. Čtyři roky uplynuly, měl jsem pocit, že tým potřebuje, abych u něj zůstal. Český biatlon musí udělat kroky k tomu, abychom na dalších hrách měli sportovce, kteří budou bojovat o medaile. Týmy se v příštím roce určitě přetvoří, takže uvidíme, co bude dál.”

Program biatlonistů pokračuje i po hrách v Koreji. Na programu jsou dvě kola Světového poháru ve finském Kontiolahti a v norském Oslu. Biatlonový seriál uzavře finále v ruském městě Ťumeň.

Reklama

Související témata:
Veronika Vítková

Doporučované