Hlavní obsah

Boj o nejbohatšího muže planety. Muska sesadil Bezos díky poklesu Tesly

Foto: wikipedia

Jeff Bezos je opět nejbohatší člověk na světě podle časopisu Forbes.

Reklama

aktualizováno •

Šéf Amazonu se vrátil na pozici nejbohatšího muže světa. Není to dlouho, co jeho místo získal Elon Musk, kterého teď z trůnu sesadily klesající akcie Tesly.

Článek

Šéf internetové společnosti Amazon Jeff Bezos je opět nejbohatším člověkem světa. Nedávno jej z postu sesadil ředitel automobilky Tesla Elon Musk. Bezos se stal nejbohatším na světě v roce 2017 a na této pozici byl až do ledna, než ho sesadil Musk, uvedl s odvoláním na aktuální údaje časopisu Forbes web CNBC.

Musk se vzdal titulu světové jedničky stejně rychle, jako v žebříčku rostl. K postupu mu pomohl prudký růst akcií Tesly a s tím spojený štědrý balíček odměn. V úterý však akcie Tesly oslabily.

Většina Bezosova osobního majetku je v akciích Amazonu. V posledních letech hodnota jeho majetku stoupla právě díky růstu akcií firmy. Bezos tak dosáhl několik nových milníků. V roce 2018 se stal nejbohatším člověkem v moderní historii, když hodnota jeho majetku překonala 150 miliard dolarů. Loni v srpnu se stal prvním člověkem s majetkem více než 200 miliard USD.

Bezos se vrátil na pozici nejbohatšího člověka světa v době, kdy se připravuje opustit místo ředitele Amazonu. Tento měsíc oznámil, že letos předá vedení firmy Andymu Jassymu, který teď řídí cloudové aktivity firmy. Očekává se však, že i nadále bude sledovat vývoj ve společnosti, kterou založil. Více se však chce věnovat jiným projektům, včetně raketové společnosti Blue Origin či mediální společnosti The Washington Post nebo svým filantropickým podnikům Bezos Earth Fund a Amazon Day 1 Fund.

Reklama

Doporučované