Hlavní obsah

Britský premiér rozlítil farmáře, bez povolení kempoval na jeho louce

Foto: Profimedia.cz

Britský premiér Boris Johnson na dovolené ve Skotsku

Reklama

Článek

Britský premiér Boris Johnson čelí kritice skotského farmáře, na jehož pozemku si o dovolené patrně bez povolení postavil stan a i přes relativní sucho zapálil oheň. Informoval o tom britský tisk.

Johnson společně se svou snoubenkou Carrie Symondsovou odjel na dovolenou na západní pobřeží Skotska, kde si pronajal chatu s výhledem na moře a na nedaleký ostrov Skye. Nedaleko chaty na louce, která však už podle všeho nepatřila k pronajaté chatě, postavil stan a rozdělal oheň.

„Pan Johnson má vést naši zemi a přitom nejde dobrým příkladem. Většinou když chce někdo jít za plot, tak se nejdřív zeptá, ale mě se nikdo neptal. Přitom je to slušnost,“ citoval list Daily Mail farmáře Kennyho Camerona. Předseda vlády i se svou partnerkou podle něj navíc několikrát přelezli zhruba metr vysoký plot, místo aby použili branku, a mohli tak plot poškodit.

„Udělat si ohniště je v suchu vždycky riziko. Vím, že tu noc předtím pršelo, ale země je velmi suchá,“ upozornil farmář Cameron.

Jeden z členů Johnsonovy ochranky Camerona ubezpečil, že se premiér domníval, že louka patří k jeho ubytování. Slíbil také, že po Johnsonovi a Symondsové uklidí jakýkoliv nepořádek.

Reklama

Doporučované