Hlavní obsah

Brněnská skupina Květy chystá devátou řadovou desku

Foto: Fléda klub

Ilustrační fotografie.

Reklama

Brněnská skupina Květy chystá devátou řadovou desku. Pod názvem Květy Květy vyjde 17. listopadu, její předzvěstí jsou singly Robot a Do tmy.

Článek

Nové album bude intimní vztahovou nahrávkou o touze a izolaci, která začala dávno před epidemií koronaviru, oznámilo vydavatelství Indies Scope.

Singl Robot o nenaplněné lásce doprovází videoklip režiséra Jana Fuksy. Vizuální podobu druhého singlu Do tmy představí Květy až u příležitosti vydání celého alba.

„Já k tomu napsal text o tom, že se řítíme a nevíme kam. Ale když o tom zpětně přemýšlím, tak to nemusí být jen negativní. Nemít jistotu je někdy jednoduše dobrodružné. Ty písně jsou o tom, jak se snažím se nebát. A také o tom, že jediné, co má váhu, jsou mezilidské vztahy,“ popsal zpěvák a kytarista Květů Martin Kyšperský.

Květy existují 20 let, navazují na tradici brněnské alternativní scény. Kapela kolem Kyšperského opakovaně získala Cenu Anděl, koncertovala i v zahraničí, vícekrát měnila složení i žánrový výraz.

Po vydání alba Spí vánoční pták v roce 2017 si skupina vybrala oddechový čas a její členové se pod hlavičkou YM realizovali v sólových žánrových projektech. Elektropopové album Japonec Aleše Pilgra a country nahrávka Lorenzovi hoši Martina E. Kyšperského vyšly na konci roku 2018.

Na jaře minulého roku sólovou desku Solárium v žánru folktronica dokončil a pod vlastním jménem vydal také klávesista Květů Ondřej Kyas. Od loňska kapelu doplnil bubeník Jakub Kočička na bicí, Květy jsou tedy znovu kvarteto.

Reklama

Související témata:

Doporučované