Hlavní obsah

Brno nabízí mladým párům a rodinám 20 startovacích bytů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno nabízí mladým párům a rodinám na tři roky nájem ve 20 startovacích bytech. Otevřelo výběrové řízení, do kterého je možné podávat přihlášky do 24. ledna.

Článek

Nájemné bude snížené na 61,54 koruny za metr čtvereční, řekla ČTK Radka Loukotová z tiskového oddělení magistrátu. Obvyklé nájemné na metr čtvereční je o několik desítek korun vyšší.

Dvanáct startovacích bytů je ve zrekonstruovaném domě v Podnásepní ulici. „Jsou to dvoupokojové i třípokojové byty se sklepem a v některých případech i s balkonem. V domě je nově vybudovaný výtah i upravený dvůr,“ uvedla Loukotová. Rekonstrukce stála přes 60 milionů korun.

Další čtyři byty jsou ve Stamicově ulici a po jednom pak v ulicích Masarykova, Orlí, Vlhká a Dukelská. „Žadatelé o startovací byty musejí být páry, ať už sezdané, nesezdané nebo registrované. Oběma musí být méně než 35 let a jejich společný čistý měsíční příjem nesmí přesáhnout 58 013 korun,“ uvedla Loukotová.

Žádost o startovací byt je podle ní potřeba doručit na podatelnu magistrátu. „Přihlásit se lidé mohou o více bytů zároveň. Z dodaných žádostí, které splňují všechny podmínky, se noví nájemníci vybírají losem,“ dodala Loukotová.

Město Brno spravuje zhruba 30 000 bytů, což je asi 15 procent veškerého bytového fondu v Brně. Zbytek je v soukromém vlastnictví.

Reklama

Doporučované