Hlavní obsah

Budoucnost zbrojení. V Egyptě prezentují drony i antiteroristický software

Káhira hostí mezinárodní veletrh zbrojní techniky, expozice bude k vidění do středy.Video: Lukáš Marek, AP

 

Reklama

Od pondělka do středy vystavují v Káhiře na mezinárodním veletrhu zbraní firmy z celého světa.

Článek

Egypt poprvé v historii hostí mezinárodní veletrh zbraní, kde zbrojní firmy z celého světa prezentují své nejnovější produkty. Veletrh začal v pondělí v Káhiře a potrvá až do středy.

Na veletrh zavítalo přes 40 společností ze Spojených států, které jsou pro Egypt zároveň vůbec největším dodavatelem zbraní. Zúčastnily se i přední firmy z Velké Británie, Francie, Německa, Ruska, Číny, Indie a zemí Zálivu.

K vidění jsou nejrůznější kusy vojenské techniky od stíhaček až po obrněné vozy, zároveň však například i prezentace softwarů na rozeznávání obličeje nebo drony. Z expozice je zřejmé, že klíčovou roli pro zbrojní společnosti hrají v poslední době i technologie sloužící k boji proti terorismu.

„Vystavujeme zde naše nejnovější softwarová zařízení, které slouží k boji proti organizovanému zločinu a terorismu. Při vývoji jsme se obzvlášť soustředili na software, který pomůže čelit teroristickým hrozbám. Dříve jsme museli tyto hrozby konfrontovat pomocí těžké techniky, nicméně dnes analýzy dat, technologie, detekční senzory a veškerá integrace softwaru, umožňují zajistit brzké varování," řekl agentuře AP ředitel integračních bezpečnostních systému společnosti Intracom Telecom Kostas Kadaras

Egypt chce podle organizátorů výstavy jejím prostřednictvím vyslat do světa signál, že nyní je bezpečnou a stabilní zemí.

Reklama

Související témata:

Doporučované