Hlavní obsah

Petříčkovo vymezování se vůči Zemanovi a Babišovi neslouží ke cti ČR, říká Zimola

Podívejte se na rozhovor s bývalým prvním místopředsedou ČSSD Jiřím Zimolou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Změnilo by se všechno. ČSSD by přestala mít nálepku strany sociálních dávek. Strany, na které jsou závislí lidé, kteří parazitují na českém sociálním systému. Řada lidí v této zemi natahuje dlaň. Mám obavu, že sociální demokracie má nálepku rozhazovačné strany,“ říká bývalý 1. místopředseda ČSSD Jiří Zimola o tom, co by změnil jako případný lídr strany.

Článek

„Řekl jsem, že mi osud české ČSSD není a nemůže být lhostejný. Rád bych se na záchraně podílel,“ tvrdí o možné kandidatuře na předsedu ČSSD na březnovém sjezdu strany. V současnosti objíždí kraje a diskutuje s lidmi a spolustraníky. Zimola očekává, že volba předsedy bude velmi veselá. Vedení strany si prý „ohlídá“, aby se neopakoval letošní sjezd, kdy Zimola v prvním kole volby předsedy získal nejvíce hlasů. Rozhodně by v případě svého zvolení neodešel ze současné vlády s hnutím ANO.

Kritický je naopak k současnému ministrovi zahraničních věcí Tomáši Petříčkovi. Toho prý handicapuje to, že byl asistentem europoslance Pocheho. Podle Zimoly kroky Petříčka v souvislosti s Ruskem a vymezování se proti premiérovi Babišovi a prezidentovi Zemanovi neslouží ke cti ČSSD a České republiky: „Je správné, aby Česká republika praktikovala politiku všech azimutů. Mnozí čeští podnikatelé by vám mohli říct, jak je pro ně limitující vyhraňování se politiků vůči některým zemím.“

Trafika od Tomana?

„Myslíte si, že devět let mého hejtmanského působení není dostatečnou kvalifikací pro řízení podniku? Budvar nežije ve vzduchoprázdnu. Je v centru Českých Budějovic. Lidé, kteří tam denně pracují, tak musí řešit problém dopravy a dostupnosti Budvaru. Ten podnik musí řešit koexistenci s Českými Budějovicemi a krajem,“ odmítá Zimola kritiku za to, že byl navržen ministrem Tomanem do dozorčí rady státního Budvaru. Jeho nominaci vládní výbor nedoporučil. Ze svého neúspěchu se prý Zimola nehroutí a přežije to.

Reklama

Doporučované