Hlavní obsah

Bývalý sudí Kordula: Nejvyšší soud mi dal ve sporu s Berbrem a Damkovou za pravdu

Foto: Profimedia.cz

Roman Berbr (vpravo), místopředseda Fotbalové asociace ČR, v doprovodu své manželky Dagmar Damkové.

Reklama

Fotbalový boss Roman Berbr společně se svou manželkou Dagmar Damkovou chtěli omluvu za výroky, které je podle nich očerňovaly. Nejvyšší soud rozhodl, že se bývalý sudí Antonín Kordula za svá slova omlouvat nemusí.

Článek

V létě 2015 vystoupilo několik fotbalových sudích s ostrou kritikou bývalé předsedkyně komise Dagmar Damkové. Poukazovali na to, že ligové sudí reálně řídil její manžel, místopředseda asociace Roman Berbr. A to velmi autoritativním způsobem.

Své kritiky pak dvojice Berbr a Damková zažalovala. Vedle Libora a Tomáše Kovaříkových či Radka Kociána se kvůli tomu ocitl u soudu i bývalý dlouholetý sudí Antonín Kordula. Manželská dvojice Berbr a Damková na něm chtěla vysoudit omluvu.

Jak Okresní soud v Hodoníně, tak Krajský soud v Brně rozhodly ve prospěch Antonína Korduly. Dotčená dvojice se proto obrátila s dovoláním až k Nejvyššímu soudu ČR.

„Včera mi sdělil můj právník, že Nejvyšší soud toto jejich dovolání označil za nedůvodné,“ řekl Antonín Kordula reportérovi Seznamu. „Jsem rád, že to konečně skončilo a že se ukázalo, na čí straně byla od začátku pravda,“ dodal.

S žádostí o ověření Kordulova sdělení se Seznam obrátil na Petra Tomíčka, mluvčího Nejvyššího soudu ČR. „Bohužel, v danou chvíli se k věci nemohu vyjádřit. Rozhodnutí musí být nejprve písemně rozesláno zúčastněným stranám sporu. A až poté můžeme stanovisko soudu prezentovat v médiích.“

O stanovisko požádal Seznam také právní zástupkyni Romana Berbra a Dagmar Damkové. „Nejvyšší soud se k meritu věci nevyjádřil, aniž by k tomu měl zákonný důvod. Usnesení Nejvyššího soudu tak považujeme za protiústavní a bude podána ústavní stížnost,“ napsala Seznamu Jana Gavlasová.

Je tedy možné, že spor ještě není u konce. Ostatně Roman Berbr v rozhovoru pro deník Sport v minulosti uvedl, že kauzu může hnát až k soudu ve Štrasburku.

Reklama

Související témata:

Doporučované