Hlavní obsah

Čech s horečkou chtěl přeplavat do Rakouska. Policie ho chytila

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Muž přeplaval řeku na hranicích, protože si v Rakousku údajně potřeboval něco zařídit. Policisté následně zjistili, že má horečku.

Článek

Rakouští policisté zadrželi v Gmündu muže z České republiky, který nedovoleně překročil státní hranici. Předali jej českým kolegům, kteří posléze zjistili, že hranici neoprávněně překročil mimo přechod – přeplaval řeku.

„Potřeboval jsem si něco zařídit,“ vysvětlil muž své počínání. Při jeho kontrole navíc policisté zjistili, že má teplotu přes 38 stupňů.

„Kontaktovali proto pracovnici hygienické správy,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Muž měl být podle něj izolován a čekat na odběr vzorků pro vyšetření a na jejich výsledek. Policistům ale řekl, že nemá domov, různě se potuluje a bydliště má hlášené na radnici.

O muže se proto postarali policisté z hlídky, která jej přivezla z hranice. Nabídli mu samostatnou místnost a střídali se u něho několik desítek hodin, než bylo z testů jasné, že není nakažený. Postarali se mu rovněž o stravu.

„Nechtěli totiž do této rizikové situace zatahovat úředníky radnice ani další kolegy, kteří by v případě nákazy museli všichni nastoupit do karantény. O muže se v této mimořádné situaci starali dobrovolně, nebyl totiž ani zadržen, ani zatčen,“ dodal mluvčí.

Reklama

Doporučované