Hlavní obsah

Centrum Paraple: Když chceme měnit věci k lepšímu, musíme diskutovat

Foto: Foto: Lukáš Klingora (Centrum Paraple)

Centrum Paraple pořádá ve čtvrtek ve 13 hodin diskusní panel Občan a stát, bude i online (ilustrační foto).

Reklama

Ve čtvrtek 10. září se v pražském kinu Aero koná diskusní panel Občan a stát. Pořádá ho Centrum Paraple a mluvit se bude hlavně o veřejně prospěšných aktivitách.

Článek

„Když chceme měnit věci k lepšímu, musíme diskutovat, otevírat témata, sdílet nebo vyvracet názory. Ať pomáháme znevýhodněným lidem, jako třeba vozíčkářům, nebo celé společnosti, musíme pro to dělat všechno, co dokážeme. Proto jsme připravili diskusní panel s lidmi, kteří nám mají co říct,“ říká ke čtvrtečnímu diskusnímu panelu herec a zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák.

V pražském kinu Aero od 13 hodin zazní tři tematické bloky – Aktivní občan a stát, Úloha lídrů ve společnosti a Kultivace veřejného prostoru prostřednictvím médií a vzdělávání.

Diskutovat budou osobnosti z různých koutů společnosti. Jaderná fyzička Dana Drábová, europoslanec Luděk Niedermayer, generál Petr Pavel nebo šéfredaktor magazínu Reportér Robert Čásenský. Moderovat bude novinářka České televize Nora Fridrichová.

„Jsme přesvědčeni, že naši klienti i ostatní občané mohou a mají sami aktivně ovlivňovat svůj život, svou přítomnost a budoucnost. K tomu potřebují informace a motivaci je získávat,“ odůvodňuje Seznam Zprávám konání panelu Občan a stát spoluzakladatelka Centra Paraple Alena Kábrtová.

Podle Kábrtové považovali potřebu zisku informací za tak důležité, že se rozhodli vytvořit prostor pro diskusi těch osobností, které se samy angažují při řešení společensky důležitých témat a mají vztah k veřejně prospěšným aktivitám.

Centrum Paraple je nezisková obecně prospěšná společnost, kterou založil Zdeněk Svěrák společně se sdružením Svaz paraplegiků v roce 1994. Pomáhá zejména lidem, kteří skončili na vozíku kvůli poškození míchy, ale také jejich rodinám, jež si procházejí těžkou situací.

Reklama

Doporučované