Hlavní obsah

Český Freddie Mercury Michael Kluch: Když zpívá, lidé vyskakují ze sedadel a brečí dojetím

Nechává si Michael Kluch knír, i když nevystupuje? Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Když začnou hrát, máte pocit, že jste se vrátili v čase. A když má Michael Kluch knír, je k nerozeznání od legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho. Společně se svými přáteli tvoří úspěšnou revivalovou kapelu Queenie.

Článek

Když má knír a na sebe si vezme jeden z typických Mercuryovských obleků, jsou k nerozeznání. Dokonale napodobuje i zpěvákovy pohyby a zpěv. Skupina Queen Michaela Klucha bavila už jako malého kluka. „A potom, když jsme se před 16 lety dali dohromady s kluky z kapely, tak jsme se ve zkušebně shodli, že máme rádi stejnou muziku. Tu jsme začali hrát, až jsme dostali nápad, že bychom mohli udělat koncertní divadlo,” vysvětluje Michael Kluch.

Se svojí kapelou Queenie jsou známí nejen v České republice. Hráli i ve Vietnamu a pravidelně jezdí koncertovat do Skandinávie. „V uplynulém roce jsme odehráli 120 koncertů v 15 zemích. Ve Skandinávii od roku 2014 děláme na jaře a na podzim koncertní turné.”

Koncerty kapely Queenie nejsou jenom o hudbě, sami je nazývají koncertním divadlem. Jak je náročné být jako Freddie Mercury? „To je otázka. Mě to baví, a když člověka něco baví, nevyvolává mu to přítěž. Ale samozřejmě to není jednoduché. Zpívám v původních tóninách, to tady nedělá prakticky nikdo.”

Kapela Queenie koncertuje i o letních prázdninách. Kromě koncertů můžeme Queenie s Michaelem Kluchem vidět také v Divadle Radka Brzobohatého v představení Freddie, které vypráví příběh o životě legendárního zpěváka.

Na podzim, konkrétně 30. listopadu, chystá kapela koncert roku v Brně. Představí při něm novou image stage inspirovanou Queen.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované