Hlavní obsah

Chomutovský zoopark kvůli koronaviru vymění permanentní vstupenky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Podkrušnohorský zoopark v Chomutově kvůli koronaviru vymění držitelům jejich permanentní vstupenky. Chybí jim QR kód, který bude od pondělí ke vstupu do zahrady nezbytný.

Článek

Permanentky bude zoopark od pondělí u vstupu vyměňovat za nové. Bude to však možné pouze na dolní pokladně u restaurace Tajga, uvedla dnes v tiskové zprávě ředitelka parku Věra Fryčová. Po šesti týdnech nuceného uzavření bude zahrada od pondělí opět otevřená, návštěvníci ale musí počítat s řadou omezení.

Zásadní změnou je prodej vstupenek, který bude jen elektronický. Pracovníci zooparku proto společně s dodavatelskou firmou přes víkend zprovoznili portál pro nákup elektronických vstupenek. „Připravovali jsme ho na spuštění později, ale když vláda změnila své rozhodnutí, vše jsme uspíšili, abychom mohli areál pro veřejnost otevřít hned v pondělí,“ řekla dnes Fryčová. Prostřednictvím počítače nebo chytrého telefonu bude podle ní možné koupit všechny druhy vstupenek včetně permanentky.

Vstupenku si mohou lidé koupit přes odkaz na webových stránkách zooparku. Po zaplacení jim na e-mail přijde potvrzení s QR kódem, který pak přiloží ke čtecímu zařízení u vstupních turniketů. „Může to být buď na vytištěné vstupence, nebo mobilním telefonu,“ doplnila ředitelka. Návštěvníci by podle ní neměli vstupenky vyhazovat nebo mazat, aby se dostali přes elektronické turnikety zpátky. Mohou ale využít také jednosměrné brány.

Také při procházkách po areálu je třeba dbát na opatření, kterými vláda podmínila otevření zoologických zahrad. Zavřené zůstanou vnitřní expozice, stále platí nutnost nosit roušky či udržovat určené rozestupy. „Pro nás všechny je to nezvyklá situace a chápeme, že dodržet všechny pokyny bude někdy komplikované. Nicméně otevíráme zoopark proto, abychom nabídli lidem místo pro odpočinek, relaxaci a únik z domácí izolace,“ dodala Fryčová.

Hned v pondělí se otevře také Zoologická zahrada Děčín, vstupenku lze koupit v e-shopu zoo. Až 1. května přivítá návštěvníky ústecká zoo.

Reklama

Doporučované