Hlavní obsah

Co vás zabije spíš než koronavirus? Šokující data a bulvární titulek v jednom

Z dílny tvůrců Honest Guide: To nejdůležitější, co se za poslední týden odehrálo. Pusťte si náš zcela vážný přehled uplynulého týdne.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Upřímné zprávy z Prahy: Pandemie je u konce, svět se pomalu vrací do normálu a tým Honest Guide Janek Rubeš a Honza Mikulka vám přináší přehled toho nejdůležitějšího, co se v uplynulých dnech odehrálo.

Článek

Nejvýznamnější zprávou je jistě postupné otevírání hranic mezi Českou republikou, Slovenskem, Rakouskem a Maďarskem, které nově nastolilo otázku obnovy Rakouska-Uherska.

Tímto tedy zdravíme všechny nové diváky naší zpravodajské relace: Jó napot. (To by mělo být „Dobrý den“ maďarsky.)

V naší nové rubrice„Společně se díváme na zajímavé grafy“ vám datový analytik Jiří Burýšek ukáže šokující čísla, která se týkají koronaviru a komunismu.

Z grafu výše je jasně patrné, že v naší zemi je statisticky pravděpodobnější, že vás zabije spíše komunismus než koronavirus. Pokud tedy uvidíte komunistu, doporučujeme dodržovat sociální odstup.

V pražské Galerii Mánes začala výstava „Svět podle Banskyho“. S populárním streetartovým umělcem ovšem nemá nic společného, v galerii vystavovaná díla jsou pouhé reprodukce. Ty si můžete užít za skvělou cenu 340 Kč.

Pozor, pokud jste ale členy programu iDNES Premium, můžete využít speciální akce a pořídit si vstupenku, díky které můžete výstavu navštívit kdykoliv a ještě ke všemu předběhnout frontu. A to za senzační cenu 340 Kč.

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) chce legalizovat prostituci. Náš redakční tým se k návrhu přidává. Chceme-li totiž restartovat turismus v Praze, je to skvělá alternativa, jak zaujmout skupiny, které by zde rády uspořádaly svou rozlučku se svobodou. Pokud je k tomu nepřivedly levné letenky s Ryanairem, levný alkohol a drogy, tak tohle zaručeně zabere.

Podvodná směnárna v Praze na Andělu, která dávala turistům za 1 euro pouhých 16 Kč, konečně zavřela. Radost však netrvala dlouho, v její těsné blízkosti totiž otevřela nová - přímo v naší kanceláři. Děkujeme a doufáme, že si Česká národní banka brzy posvítí i na ni.

Touto zprávou se s vámi pro tento týden loučíme, doporučujeme vám pustit si celé video, které najdete v úvodu článku, a přejeme vám hezký zbytek dne. Loučíme se i s našimi novými diváky z Rakousko-uherské monarchie: köszönöm, viszontlátásra.

Reklama

Doporučované