Hlavní obsah

Crestyl vstoupí na zahraniční trh. Koupí velkého rezidenčního developera

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto: Rezidenční komplex Doky Libeň, Crestyl.

Reklama

Jeden z největších realitních obchodů ve střední a východní Evropě. Česká investiční skupina Crestyl míří do Polska, kde koupí velkého rezidenčního developera. Uzavření transakce čeká na razítko antimonopolního úřadu.

Článek

Česká developerská a investiční skupina Crestyl oznámila vstup na svůj první zahraniční trh, kterým se stalo sousední Polsko.

Společně s polskou investiční skupinou Cornerstone Partners koupí rezidenčního developera Budimex Nieruchomości, který spadá pod největší polskou stavební skupinu Budimex SA. Tato akvizice představuje jeden z největších realitních obchodů ve střední a východní Evropě od vypuknutí koronavirové pandemie. Uzavření transakce ještě podléhá schválení polským antimonopolním úřadem.

„Dlouhodobý výhled polského trhu s bydlením je velmi optimistický. I přes neustálý růst je zde počet bytů v přepočtu na obyvatele stále výrazně nižší, než kolik je průměr EU. I proto jsme velmi rádi, že můžeme na polský trh vstoupit,“ říká Omar Koleilat, generální ředitel skupiny Crestyl.

„Polský rezidenční sektor je stále velmi roztříštěný a přináší nám tak obrovské příležitosti. Toto partnerství nám spolu se stávajícím vedoucím týmem umožní dosáhnout těch nejlepších výsledků a pomůže v dalším rozvoji celé skupiny Crestyl,“ dodává ředitel firmy.

Skupina Crestyl

Skupina působí na českém realitním trhu více než dvacet let a patří mezi vedoucí developery s širokým portfoliem rezidenčních a komerčních projektů.

V současné době se aktivně věnuje rozvoji více než patnácti lokalit po celém Česku s celkovou investiční hodnotou přesahující 1,2 miliardy eur.

Budimex Nieruchomości je jedním z předních polských rezidenčních developerů, s akciemi jeho mateřské společnosti se obchoduje na varšavské burze cenných papírů. Od svého vzniku v roce 1999 firma postavila více než 17 500 bytových jednotek v pěti velkých polských městech – Varšavě, Krakově, Poznani, Gdaňsku a Vratislavi.

„Tato akvizice je prvním krokem k vybudování vedoucího hráče jak v oblasti rezidenčních nemovitostí k prodeji, tak k pronájmu,“ říká Paweł Dębowski, Managing Partner v polské investiční skupině Cornerstone Partners, která patří k předním společnostem v oblasti správy investic do soukromého kapitálu ve střední a východní Evropě. „Společně se skupinou Crestyl chceme z firmy vybudovat významného hráče ve střední a východní Evropě,“ dodal.

Více informací k transakci bude zveřejněno po jejím dokončení.

Reklama

Související témata:

Doporučované