Hlavní obsah

ČSSD reaguje na „úniky” z referenda: Průběžné výsledky jsou utajeny a zajištěny, píše straníkům

Foto: ČTK

Reklama

Podle ústředního tajemníka ČSSD nepocházejí informace v médiích od nikoho z vedení Lidového domu.

Článek

Několik médií v posledních dnech přineslo informace o průběžných výsledcích referenda o vstupu ČSSD do vlády. Naposledy Právo citovalo anonymní zdroj z ČSSD, který uvedl, že zatím je pro vstup do vlády Andreje Babiše 59,5 procenta straníků a že „výsledky bude již těžké zvrátit”.

Vedení ČSSD zareagovalo dopisem straníkům a médiím s tím, že data o referendu jsou dobře chráněna. Okruh osob, které k nim mají přístup, je podle ústředního tajemníka ČSSD Michala Kuciána velmi úzký.

„A já mohu zaručit, že nikdo z těchto lidí s novináři o průběžných výsledcích referenda nekomunikuje. Co ale nemohu vyloučit, je to, že někdo ze sociální demokracie dává novinářům nepravdivé informace, které jsou pak označovány jako informace z Lidového domu,” říká Kucián.

Tajemník zároveň uvádí, že i komunikace mezi předsedy místních organizací, kteří zasílají výsledky za jednotlivé MO do centrály, je plně pod kontrolou a je stoprocentně zabezpečena. „E-mailová schránka, na kterou jsou výsledky posílány, je zřízena na poštovním serveru, jenž je fyzicky umístěn v Lidovém domě a je 24 hodin denně pod naším dohledem. Přístup k e-mailové schránce je striktně omezen pouze na ty, kteří mají oprávnění k přístupu,” vysvětluje.

Závěrem tajemník vyzývá členy ČSSD, aby se nenechali průběžnými výsledky ovlivnit. „Chci vás ujistit, že na každém hlasu každého člena ČSSD záleží a bude záležet až do konce vnitrostranického referenda 14. června 2018,” říká Kucián.

Reklama

Doporučované