Hlavní obsah

Chvojka k dílčímu zveřejňování výsledků referenda: Neposlouchají, říkat by to neměli

Tisková konference ČSSD.Video: Pavlína Kosová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výsledky stranického plebiscitu chce strana zveřejnit 15. června. Někde už ale sociální demokraté průběžné výsledky zveřejnili.

Článek

„Mrzí mě, že někteří kolegové nejsou schopní ctít orgány ČSSD,“ řekl předseda poslaneckého klubu strany Jan Chvojka na fakt, že některé buňky sociální demokracie zveřejnily dílčí výsledky vnitrostranického referenda.

V něm mají straníci vyjádřit svůj názor, zda jít do vlády s Andrejem Babišem, nebo raději zůstat v opozici. Podle Chvojky tak straníci „neposlouchají a výsledky by říkat neměli“.

Chvojka se vyjadřoval i k situaci staré pár hodin, kdy prezident Miloš Zeman řekl, že je připraven podruhé jmenovat Andreje Babiše premiérem ještě před koncem referenda ČSSD.

„Není to žádné tajemství, že k sobě mají lidsky i politicky blízko. Nevnímám to jako tlak na ČSSD. Členové jsou svobodní,“ řekl na tiskové konferenci Chvojka.

Svým krokem chce prezident Miloš Zeman podle svých slov urychlit vznik vlády. Poté, co Andreje Babiše prezident jmenuje premiérem, měl by mu předseda vlády do dvou týdnů přinést jména kandidátů na ministry.

Prezident tak podle svých slov tlačí na ČSSD i Babiše. Přesný termín, kdy ke jmenování dojde, ale Zeman nesdělil.

Reklama

Doporučované