Hlavní obsah

Dejdar a Lábus se perou se silným osudem ve filmu Kluci z hor Tomáše Magnuska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Studio Slavných.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Kluci z hor jsou příběhem o 18letém klukovi, jenž přijde při autonehodě o rodiče. A jediný příbuzný, který mu zbyde, je strýc o generaci starší, jemuž v 35 letech diagnostikovali infekci mozku a má tak mentalitu pětiletého dítěte.

Článek

Kluk z Prahy je tak nucený bydlet se strýcem na chatě v Orlických horách. Žijí tam 20 let bez žen, bez přátel, jenom sami pro sebe. Pak jim do života vstoupí někdo, kdo je chce rozdělit. „Hlavní role ve filmu ztvárnili Martin Dejdar a Jiří Lábus. Dále v něm uvidíme herce, kteří vlastní České lvy - Martina Hubu, Lenku Termerovou. A na druhé straně i herce, již nebyli dlouho před kamerou - Evu Vejmělkovou, Františka Němce nebo Václava Neckáře,” říká režisér Tomáš Magnusek.

Diváky vzal režisér Magnusek do východních Čech do Orlických hor. „Do Chrasti, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já - nad Náchodem do Jaroměře. Jsem patriot východních Čech, miluji to tam, v Praze jsem v depresi už na Černém Mostě,” směje se Magnusek.

Slavnostní premiéru má film v Lucerně v úterý 1. května a 3. května vstoupí do kin.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované