Hlavní obsah

Den v byznysu: Banky pracují na tom, aby jim inflace neškodila

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 2. září.

Článek

Ekonom Miroslav Zámečník před několika týdny pro SZ Byznys říkal, že kdy jindy si vzít hypotéku než v době, kdy je inflace vyšší než úrokové sazby.

„Když se podíváte na čísla inflace a na ceny nových hypoték, tak je vám jasné, že je tam pořád negativní úrok. Reálná úroková sazba je záporná.“ Banky však už pracují na tom, aby tento nepoměr vyrovnaly.

M&M reality unikla data k prodejcům směnek

Realitní kancelář M&M reality řeší únik osobních dat o klientech k prodejcům směnek společnosti Arca Investments. Stalo se to v době, kdy Arca začala řešit vážné finanční problémy, ze kterých se vyklubal krach dvacetiletí.

Výroba dveří do boeingů nevynáší

Továrnu Latecoere v pražských Letňanech dostihla krize v letectví. Výrobce dveří pro Boeingy a Airbusy loni prodělal 313 milionů a propustil třetinu lidí. V roce 2019 měla obrat 3,6 miliardy korun a zisk 39 milionů korun.

Prodej nemovitosti jako noční můra

Ceny nemovitostí nemusejí jen růst, ukazuje to případ jednoho domu z USA. Obydlí s přezdívkou Bílý dům z Englewoodu startovalo svou cestu realitními kancelářemi s cenovkou 39 milionů dolarů, nakonec se prodalo za necelých pět milionů.

Reklama

Doporučované