Hlavní obsah

Den v byznysu: Česko dohnalo Rakousko. Ale hrdí na to být nemusíme

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 30. listopadu.

Článek

Dohnat (znovu) Německo s Rakouskem je dlouhodobý národní cíl Čechů. V jakém ohledu se to podařilo, se dozvíte, když si pustíte pořad Den v byznysu. Co dalšího zahýbe světem peněz?

Ceny elektřiny a plynu půjdou dolů (někomu)

Energetický regulační úřad oznámil, kolik budou lidé platit za obnovitelné zdroje, distribuci elektřiny a další položky. Dobrou zprávou je, že u elektřiny i u plynu tyto sazby klesnou.

Hurá, rozvolňujeme

Nedělní tisková konference vlády přišla s dobrou zprávou – všechno se otevře, ale za přísných pravidel. Týká se to fitness center a vnitřních sportovišť vůbec. Ale jak to tak bývá, ne všechno se podaří domyslet…

Klima a měna? Spojité nádoby

Evropská centrální banka pokárala jednotlivé národní banky, že nezveřejňují dopady půjček na klimatickou změnu. ECB pod vedením Christine Lagardeové považuje klimatickou změnu za faktor přímo ovlivňující měnovou politiku a každé euro pro uhelnou elektrárnu se pak může třeba v Nizozemsku hodně prodražit.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované