Hlavní obsah

Den v byznysu: Opatření běžné v zahraničí dorazilo nakonec i do Česka

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 1. listopadu.

Článek

Škoda obnovila výrobu

Automobilka Škoda Auto v neděli večer obnovila po dvoutýdenní odstávce výrobu ve většině provozů. Důvodem odstávky byl nedostatek čipů, které se používají v palubní elektronice. Firma se během odstávky soustředila na dokončení zhruba 10 000 rozdělaných vozů.

Restauratéři kontrolují bezinfekčnost

Od pondělí se spustily kontroly bezinfekčnosti v restauracích. Například v Praze se zatím obešly bez problémů. Někde se obsluha za tento požadavek omlouvala. Zhruba 400 restaurací napříč Českem ale odmítá kontroly dodržovat. Bezinfekčnost nemusí dokládat hosté, kteří si objednávají jídlo či pití s sebou.

Změní Penta „kulaťák“?

Pozemky Vysoké školy chemicko-technologické v pražských Dejvicích mění majitele. Koupilo je konsorcium firem Penta Real Estate, Kaprain Group a Sekyra Group, a to za částku těsně převyšující miliardu korun. Získalo tak převážnou část zastavitelné plochy v takzvaném čtvrtém kvadrantu Vítězného náměstí mezi ulicemi Evropská a Jugoslávských partyzánů.

Plyn do Německa neteče, ceny rostou

Dodávky ruského plynu z Polska do Německa prostřednictvím plynovodu Jamal dál stojí, tok plynu je obrácený opačným směrem. Důvod je prozatím neznámý. Ceny plynu v Evropě proto opět rostou. Před víkendem přitom padaly díky vyjádření ruského prezidenta Vladimira Putina, který údajně nařídil společnosti Gazprom dodat do Evropy více plynu.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované