Hlavní obsah

Děti zdravotníků tráví po uzavření škol čas ve Vida! centru

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Děti zdravotníků našly po uzavření škol útočiště v zábavním vědeckém centru Vida! v Brně. Zopakovala se tak situace z jarních měsíců.

Článek

Příměstské tábory ve Vida! centru u brněnského výstaviště pořádá a personálně zajišťuje školské zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka.

„Máme radost, že opět můžeme pomoct tam, kde je potřeba. Naši zaměstnanci i rozlehlé prostory jsou zárukou, že se tu děti smysluplně zabaví,“ uvedl Lukáš Richter, ředitel Vida! centra zaměřeného na popularizaci vědy.

Rodiče přihlášených dětí pracují v různých brněnských nemocnicích, na záchranné službě, případně jsou praktickými lékaři. „Máme však nahlášené i děti zaměstnanců Jihomoravské krajské hygienické stanice či České správy sociálního zabezpečení,“ uvedl Ondřej Medek, který je hlavním koordinátorem příměstských táborů za Vida! centrum.

„Situace je jiná, než byla na jaře. Děti mají povinnou distanční výuku, která často probíhá online a každé dítě ji absolvuje v jiný čas. Z tohoto důvodu má tentokrát jeden lektor na starosti jen čtyři děti,“ uvedl Medek.

Tento týden mají děti prázdniny, ale příměstské tábory pokračují dále. Jak se budou odehrávat v listopadu, záleží na dalších nařízeních vlády. „Lipka má připravenou environmentální výchovu, my zase spoustu pokusů. Určitě si také pohrajeme v expozici, užijeme si představení s pokusy i promítání 3D filmu,“ popsal Medek.

Vida! centrum službu nabídnulo i Dopravnímu podniku města Brna. Dopravní podnik využíval tuto službu ve Vida! už na jaře. Péče o děti je i pro ně bezplatná, stravné si však hradí.

Reklama

Související témata:

Doporučované