Hlavní obsah

Developer chce ve Valašském Meziříčí postavit 56 družstevních bytů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Valašské Meziříčí nabídlo k prodeji pozemky pro výstavbu družstevních bytových domů na sídlišti Štěpánov. Zájem o projekt má ostravská developerská společnost Epic Development, která tam chce vybudovat 56 družstevních bytů.

Článek

Developer nabídl městu 2500 korun za metr čtvereční, prodej bude schvalovat zastupitelstvo, potvrdil mluvčí radnice Jakub Mikuš. Jde o prodej asi 5000 metrů čtverečních. Pokud se developer s městem dohodne, začít stavět by se mohlo za dva roky.

„Vnímáme hlasy občanů, kteří volají po větší nabídce různých typů bydlení ve Valašském Meziříčí. Velký zájem je zejména o nové byty, jejichž výstavbu se také snažíme podporovat,“ uvedl starosta Robert Stržínek (ANO). Radnice i proto v budoucnu počítá s prostorem pro výstavbu bytových domů na městských pozemcích v areálu bývalé Křižanovy pily.

O koupi pozemku mezi ulicemi Luční a Štěpánov projevila společnost Epic Development zájem jako jediná. „Naším záměrem je vybudovat na Štěpánově dvojici propojených, moderně řešených bytových domů, které splní současné požadavky na bydlení všech generací. Zároveň chceme, aby stavba vhodně doplnila celou lokalitu, nezvýšila nároky na parkování a nabídla co nejvyšší podíl zeleně,“ uvedl předseda představenstva společnosti Martin Hučka.

„Bude se jednat o družstevní byty, což je aktuálně nejvhodnější varianta bydlení. I když přesnou cenu za byt budeme znát nejdříve po zpracování detailního projektu, rozhodně zde nechceme budovat nadstandardní byty, ale bydlení dostupné střední vrstvě obyvatelstva,“ uvedl Hučka. V domě by měly být i garáže, vzniknou i parkovací stání, developer počítá se 70 parkovacími místy. Územní plán v místě neumožňuje výstavbu vyšších než pětipodlažních domů.

Odborná komise města se shodla na tom, že záměr podpoří a doporučí zastupitelstvu, aby prodej pozemků společnosti schválilo. „Developer a projektant zapracovali do studie podněty a připomínky, které jsme měli k původně předloženému návrhu. Zejména se jednalo o vhodnější dopravní řešení lokality a zvětšení podílu zeleně. Upravené řešení by mělo vhodně zapadnout do celé lokality a podpořit tak rozvoj bydlení ve Valašském Meziříčí,“ uvedl starosta.

Reklama

Doporučované