Hlavní obsah

Dnes večer v TV Seznam: Intimní portrét první dámy českého dokumentu Heleny Třeštíkové

Reklama

Co vás čeká ve večerním programu naší Televize Seznam? Podívejte se na ochutnávku hlavních pořadů.

Článek

20:00 - Moje místa: Helena Třeštíková

Na svá oblíbená místa nás vezme renomovaná režisérka, která má ve sbírce několik cen za své dokumenty i „televizního Oscara”.

Se čtyřicet let starou fotkou jsme na Václavském náměstí hledali byt, ve kterém vyrostla. Ukázala místo, kde měla při natáčení pocit, že jí půjde o život, a štáb provedla i domovem, který její filmový „hrdina” vykradl.

V profilovém rozhovoru Helena Třeštíková vzpomíná, jak „vynalezla” časosběrný dokument a proč nikdy nechtěla dělat hrané filmy. Jak vnímala pubertu svých dětí, když točila s narkomany i recidivisty? Jak ji ovlivnila kritika náročné matky a jak zvládá deprese?

Malá ochutnávka z pořadu Moje místa. Provede nás jimi Helena Třeštíková. Video: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

21:00 - Výzva: Willy Russell

Simona Stašová je živel. Měla by mít hru o tom, jak hraje mou Shirley Valentine, složil poklonu české herečce Willy Russell.

Neexistuje snad žádná známější divadelní či filmová cena, na kterou by nebyl nominován. Jeho hry slaví úspěchy na londýnském West Endu i newyorské Broadwayi. V jeho hře Shirley Valentine zazářila Simona Stašová už 650krát. Co na tento mimořádný úspěch říká dramatik, který o sobě tvrdí, že mohl skončit jako alkoholik Liverpoolu? Willy Russell ve Výzvě Adama Junka.

Výzva Seznamu: Pravidelné otázky na tělo od zkušených novinářů. Video: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované