Hlavní obsah

Do Česka míří chlad a srážky. Březen začne zataženou oblohou

Meteoblog Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tlaková výše, která tvoří teplé slunečné počasí, v průběhu středy zeslábne. Od pátku bude na naše území pronikat chladnější a vlhké počasí. Můžeme počítat i se srážkami. První březnový týden bude oblačný a chladnější.

Článek

Ve středu bude jasno až skoro jasno, ráno začne teplotami pod nulou. Během dne ale mohou vystoupat ke 13 stupňům. Jasné počasí vydrží i ve čtvrtek. Přes den se ale rozfouká vítr s rychlostí kolem pěti metrů za sekundu, odpoledne se přidá i oblačnost. V noci na pátek bude zataženo a místy se může vyskytnout slabý déšť.

Oblačnost můžeme očekávat i o víkendu, s teplotami do 8 stupňů v odpoledních hodinách. Na severovýchodě se může v sobotu oblačnost protrhat, ale většinou bude zataženo. Vát bude slabý vítr.

Příští týden začne velkou oblačností, denní teploty by však mohly v pondělí vystoupat až ke 13 stupňům. V úterý očekáváme opět ochlazení a velkou oblačnost s ojedinělými srážkami.

Ustupující tlaková výše uvolní cestu tlakové níži od severozápadu. Lépe řečeno zonálnímu proudění s převažujícím západovýchodním směrem. Nad severním Atlantikem se formuje tlaková níže, se kterou k nám začne proudit vlhčí vzduch. Ten s sebou přinese velkou oblačnost a nerovnoměrné srážky. Více srážek a stále zataženo můžeme očekávat i v pondělí. Příští týden bude oproti předchozím dnům chladnější.

První březnový týden bude tedy oblačný, o něco chladnější a srážkově bohatší. Potom by se však mohly vrátit teplé dny.

Reklama

Doporučované