Hlavní obsah

Na policii se obrátila další žena, která viní herce Trávníčka z napadení

Foto: ČTK/Šulová Kateřina

Letos v březnu převzal Pavel Trávníček medaili Za zásluhy o stát v oblasti umění.

Reklama

Jde o čtvrtý známý případ, kdy ženy veřejně promluvily o sexuálním útoku ze strany herce a moderátora.

Článek

Policie dostala do rukou další případ týkající se sexuálního útoku, z něhož je podezřelý známý herec a moderátor Pavel Trávníček.

V Karlových Varech vyšetřovatelce oznámila své dvacet let staré napadení žena, která uvedla, že se obětí Pavla Trávníčka stala při natáčení zábavného pořadu DO-RE-MI, v němž vystupovali amatérští zpěváci. Policie Seznam Zprávám oznámení na Trávníčka potvrdila.

Proč svědectví podává s velkým časovým odstupem, vysvětlila další oznamovatelka tím, že ji motivovaly předchozí případy, s nimiž se na policii kvůli Trávníčkovu chování obrátily jiné ženy. Říká, že na ní více než dvacet let stará událost nezanechala žádné vážné následky, avšak vadí jí, že Pavel Trávníček ženám, které se rozhodly veřejně promluvit, vyhrožuje.

V médiích před tím promluvily veřejně tři oznamovatelky. Policie všechny případy prověřuje, kontaktuje svědky, trestní stíhání proti Pavlu Trávníčkovi zatím zahájeno nebylo. Herec veškerá podezření a svědectví žen odmítá, jeho advokát oznámil, že se bude bránit právní cestou.

„Nejen proti novinářům, ale i proti osobám, které měl pan Trávníček údajně obtěžovat. Budeme žalovat jednotlivé plátky, klient žádá výraznou finanční satisfakci, omluvu a odstranění článků. Zároveň jsme podali trestní oznámení,“ říká Trávníčkův advokát Radek Suchý.

Případ ohlášený v Karlových Varech má podle oznamovatelky podobný průběh jako ty předchozí.

„Bylo to před více než dvaceti lety, byla jsem jako ostatní v DO-RE-MI. Po natáčení mě (Trávníček) zval na kafe nebo na pokec, něco v tom smyslu. Vešli jsme k němu do šatny a prakticky hned se ke mně přiblížil, začal mi sahat na prsa a tak. Jak byl u mě blízko, bylo mi to nepříjemné, nestála jsem o to. Říkala jsem si, co teď. Nevěděla jsem, jestli zamknul, nebo nezamknul, ale myslím, že ano,“ popsala redakci události oznamovatelka. Redakce její identitu zná, žena si ale nepřála zveřejnit své jméno.

„Nevěděla jsem, jak z toho ven. On se na mě lepil, já jsem couvala, až jsem skončila vzadu u okna. Chtěl po mně orální sex, ale to jsem odmítla. Potom chtěl uspokojit rukou. Říkala jsem si asi, že si to odbydu a zmizím odtamtud. Udělala jsem to a šla jsem pryč. Teď si vyčítám, že jsem tomu nezabránila, že jsem neudělala něco jinak,“ říká.

Trávníčkův advokát Radek Suchý i v tomto případě jakýkoliv sexuální nátlak odmítl.

„Jsou to všechno nesmysly. Pan Trávníček nemusel nikoho napadat, ten nikdy neměl nouzi o spousty fanynek a příznivkyň. Tohle jsou všechno žvásty, nesmysly a sprosté lži,“ řekl redakci Suchý.

Reklama

Doporučované