Hlavní obsah

ODS zrušila členství Židkovi i Syrovátkovi. Rozpustila také jedno ze sdružení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Archiv Seznam Zpráv

Náměstek primátora Liberce Petr Židek (ODS).

Reklama

Výkonná rada ODS v pátek zrušila členství ve straně náměstkovi libereckého primátora Petru Židkovi i podnikateli a prezidentovi hokejového klubu Bílí Tygři Liberec Petru Syrovátkovi.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

ODS zrušila také licenci pro jedno ze dvou libereckých místních sdružení. Komunální politik i podnikatel jsou obviněni v korupční kauze spojené s radnicí krajského města. ČTK to řekl místopředseda ODS a ministr dopravy Martin Kupka. Židek ČTK před 21:00 řekl, že o rozhodnutí zatím neví, ale pokud tomu tak je, respektuje ho. Seznam Zprávy o policejní razii, která odvolání předcházela, informovaly.

Výkonná rada se v pátek sešla v Ostravě, kde se od soboty koná volební sněm strany. Na něj obviněný Židek podle informací ČTK nedorazí.

„Výkonná rada zaujala přímé stanovisko. Zrušila členství dvěma obviněným v liberecké kauze. Jako druhý krok rozhodla o zrušení licence pro liberecké místní sdružení,“ uvedl Kupka. V Liberci jsou dvě místní sdružení, rada zrušila MS Liberec, které má šest desítek členů.

„Pokud to tak je, respektuji rozhodnutí výkonné rady,“ řekl ČTK v pátek večer Židek. Je krajským zastupitelem a náměstkem primátora Liberce, zda se vzdá těchto funkcí, neřekl. „Zvažuji všechny varianty,“ uvedl.

Reklama

Doporučované