Hlavní obsah

Bývalý primátor Vokřál povede na jižní Moravě hnutí Přísaha do krajských voleb

Foto: Vojtěch Kadaňka, Seznam Zprávy

Robert Šlachta a Petr Vokřál na snímku z roku 2023.

Reklama

Brněnský exprimátor Petr Vokřál odešel v létě 2020 z ANO s odůvodněním, že nechce spojovat své jméno s lidmi, kteří hnutí využívají pro vlastní prospěch. V letošních krajských volbách bude lídrem hnutí Přísaha na jižní Moravě.

Článek

Bývalý brněnský primátor Petr Vokřál, který byl v minulosti místopředsedou hnutí ANO, bude jihomoravským lídrem hnutí Přísaha v letošních krajských volbách. Je to odborník, který zná Brno a politiku, řekl dnes novinářům předseda hnutí Robert Šlachta. Někdejší policista do krajského zastupitelstva pravděpodobně kandidovat nebude, uspět chce v senátních volbách v okrese Břeclav.

Vokřál byl od roku 2014 členem hnutí ANO a několik let i jeho místopředsedou. V létě 2020 odešel s odůvodněním, že nechce spojovat své jméno s lidmi, kteří hnutí využívají pro vlastní prospěch. Členem Přísahy není a kandidovat bude jako nezávislý. „Než členství je pro nás důležitá odbornost,“ řekl Šlachta, který Vokřála loni požádal o to, aby se stal členem jeho expertního týmu. „Od té doby jsme se několikrát bavili o tématech, která se v kraji řeší, a je znát, že tomu rozumí,“ dodal.

Loni na podzim Vokřál řekl, že bude velmi opatrný ohledně svého návratu do politiky. „Chvíli to ve mně zrálo. V roce 2022 jsem si vyzkoušel jedny volby a nakonec se to proti mně obrátilo. Je ale spousta věcí, které mě trápí. Několik projektů bylo dobře nastavených, ale umřely z nějakého politického důvodu,“ řekl Vokřál. Uvedl, že velkým impulzem pro něj bylo zastavení zakázky na vybudování třetího kotle v brněnského spalovně. Co se týče krajského zastupitelstva, dokáže si podle svých slov představit spolupráci s kýmkoliv kromě KSČM.

Předseda jihomoravské organizace Pavel Černý uvedl, že rozhodnutí zvolit Vokřála lídrem vzešlo z členské základny. Hnutí jej dlouhodobě vnímá jako schopného a slušného politika s obrovskými zkušenostmi a přehledem. Podle něj ho rovněž dobře vnímá veřejnost.

Reklama

Doporučované