Hlavní obsah

Předsednictvo lidovců se distancovalo od výroků Svobody, má zvážit odchod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Cyril Svoboda.

Reklama

Předsednictvo lidovců se dnes distancovalo od výroků bývalého předsedy Cyrila Svobody s tím, že poškozují dobré jméno strany, a vyzvalo ho ke zvážení odchodu z KDU-ČSL.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Někdejšímu předsedovi strany Svobodovi vyčítá část spolustraníků některé výroky z poslední doby včetně rozhovoru pro server Voice of Europe, který je od minulé středy na českém sankčním seznamu, ale i předchozí spolupráci s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem.

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka předpokládá, že tématem se bude znovu zabývat širší vedení strany, tedy celostátní výbor. Ten by se měl sejít ve čtvrtek 25. dubna. Jurečka novinářům řekl, že postoje Svobody si s ním chce vyříkat osobně.

S návrhem na vyloučení někdejšího předsedy strany Svobody dnes plánoval nejužší vedení oslovit místopředseda lidovců a ministr životního prostředí Petr Hladík. Stejný návrh může přednést i na jednání výboru. Jurečka uvedl, že širší vedení se zhruba do měsíce sejde dvakrát.

Reklama

Doporučované