Hlavní obsah

Komise České televize uzavřela případ Fridrichové

Foto: Profimedia.cz

Dramaturgyně a hlavní tvář pořadu 168 hodin Nora Fridrichová

Reklama

Nora Fridrichová podala v listopadu podnět vůči svému kolegovi Marku Wollnerovi, který poté televizi opustil. Nyní se komise zabývala Wollnerovým podnětem vůči Fridrichové.

Článek

Komise České televize uzavřela šetření podnětu, podle kterého se dramaturgyně a moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová měla dopouštět nevhodného chování vůči svým podřízeným.

„Se zprávou komise, která se setkala v této věci se současnými i bývalými zaměstnanci, jsem měl možnost se seznámit toto pondělí. Potřebuju se s ní ještě detailněji seznámit a zároveň jsem požádal o stanovisko ředitele divize zpravodajství a sportu (Zdeňka Šámala). Následně se dohodneme na tom, jaké další kroky nás čekají,“ řekl na jednání Rady ČT generální ředitel Petr Dvořák.

Chováním Nory Fridrichové vůči jejím podřízeným se začala komise zabývat na základě podnětu od jejího bývalého kolegy Marka Wollnera. Komise si předvolala bývalé i současné zaměstnance, aby popsali poměry na pracovišti.

Fridrichová pro Seznam Zprávy uvedla, že má svědomí čisté a že je připravená s komisí jakkoliv spolupracovat.

Wollner skončil

Tříčlenná komise, ve které zasedli dva právníci a ombudsman České televize, se poprvé sešla loni na podzim, aby posoudila chování šéfa publicistiky Marka Wollnera vůči jeho podřízeným. Podnět k tomuto šetření podala právě Nora Fridrichová.

K jakým závěrům komise v případě Wollnera dospěla, tehdy televize odmítla zveřejnit. Vedení pouze konstatovalo, že podle zjištění komise nebyl spáchán žádný trestný čin. Případem se současně na základě informací z médií začala zabývat i policie.

Wollner opakovaně odmítal, že by se dopustil nevhodného chování, zejména striktně odmítl jakákoliv obvinění ze sexuálního obtěžování. Česká televize 13. ledna informovala o tom, že Wollner po vzájemné dohodě z televize odchází.

Reklama

Doporučované