Hlavní obsah

Pátrací akce v Klánovickém lese pokračuje. Policie bude na místě do setmění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

Klánovický les.

Reklama

aktualizováno •

V pražském Klánovickém lese dnes pokračuje bezpečnostně-pátrací akce, které se účastní na 250 policistů nejen z Prahy. Hledají cokoli, co má souvislost s páteční dvojnásobnou vraždou.

Článek

Zpráva byla aktualizována o informace z místa a vyjádření mluvčího policie.

Klánovický les je kvůli policejní bezpečnostně-pátrací akci pro veřejnost uzavřen, na což upozorňovali policisté na příchozích cestách a i městská část Klánovice své obyvatele prostřednictvím mobilního rozhlasu i webu. Dnešní pátrání bude pokračovat až do setmění. ČTK to na místě řekl policejní mluvčí Jan Rybanský.

„V tuto chvíli stále probíhá bezpečnostně-pátrací akce. Ta začala okolo 8:00 s tím, že se jí zúčastnilo na 250 policistů. Jsou to policisté z krajského ředitelství hlavního města a také z policejního prezidia a jsou to kolegové z místních oddělení, obvodních ředitelství, kolegové se psy a na koních a také jsme požádali o posily kolegy z Ústí nad Labem a Plzně. A pomáhají nám i strážníci městské policie. Podle mých informací to dnes (pátrání) bude opět do setmění,“ řekl ČTK dnes okolo 10:30 Rybanský. Zda se policisté na místo vrátí i ve čtvrtek, bude záležet na výsledcích pátrání.

Část lesa je pro veřejnost stále uzavřena. U vstupů do lesa hlídkují policisté, kteří případně lidi upozorní, aby do lesa nechodili. Okolím pak projíždějí policejní vozy. „Do druhé části lesa je vstup volně přístupný. Prohledávaný úsek je uzavřen pro veškeré obyvatelstvo,“ řekl Rybanský. Obyvatele vyzval, aby do lesa nechodili a nenarušovali vyšetřování. Policisté totiž hledají všechny stopy, které jim mohou pomoci k dopadení pachatele. Na místě je rovněž mobilní operační centrum.

Pátrání v lese probíhalo již celé úterý – akce začala v 8:00 a skončila se setměním kolem 16:00. Výsledky z taktického hlediska nelze podle policie zveřejnit. Do pátrání byli nasazeni policisté z místních a obvodních oddělení či ze speciální pořádkové jednotky, policisté na koních i kynologové se psy.

Policisté nalezli v Klánovickém lese dva mrtvé v pátek odpoledne poté, co svědkyně kolem 15:00 nahlásila, že slyšela střelbu. Podle médií jsou oběťmi dvaatřicetiletý muž a jeho teprve dvouměsíční dcera. Policie už dříve uvedla, že objasnění této dvojnásobné vraždy je její prioritou a na případu pracuje tým několika desítek těch nejzkušenějších kriminalistů.

Reklama

Doporučované