Hlavní obsah

Policie odložila vyšetřování vraždy na úřadu ve Zlíně. Pachatel je po smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Policie ČR

Policie během loňského zásahu ve Zlíně.

Reklama

Policie odložila případ loňské střelby na krajském úřadu ve Zlíně. Devětadvacetiletý muž tam 28. července zastřelil svou o rok starší bývalou přítelkyni, následně se pokusil o sebevraždu. Vážným zraněním později podlehl.

Článek

Vyšetřovatel případ odložil z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel, uvedla v tiskové zprávě krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Zjišťování okolností vraždy a sebevraždy podle ní kriminalisté ukončili v předchozích dnech. „Prokázalo se, že pachatelem byl muž, který se pokusil spáchat sebevraždu a později na následky zranění v nemocnici zemřel,“ doplnila mluvčí.

Už dříve policisté uvedli, že muž ke střelbě v takzvaném Baťově mrakodrapu použil zbraň registrovanou na jiného člověka. Zaměstnankyně úřadu po střelbě na místě zemřela, útočník se následně pokusil o sebevraždu.

Utrpěl těžké poranění hlavy a mozku a podstoupil operaci. I přes péči zdravotníků Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně zraněním v srpnu podlehl.

Zpřísnění bezpečnostních opatření

Hejtman Radim Holiš (ANO) po tragédii uvedl, že šlo o osobní problém dvou mladých lidí. Událost se podle něj netýkala chodu úřadu. Několik dní po střelbě přesto krajští radní rozhodli o zpřísnění bezpečnostních opatření v budově krajského úřadu.

Zvýšil se počet pracovníků ostrahy, v jednotlivých patrech budovy jsou magnetické dveře a vstup ke kancelářím je možný pouze se zaměstnaneckou čipovou kartou.

Reklama

Doporučované