Hlavní obsah

Policie zadržela muže kvůli požáru stájí na Císařském ostrově. Uhynulo osm koní

Foto: HZS hl. m. Prahy

Zásah pražských hasičů na Císařském ostrově 11. dubna.

Reklama

aktualizováno •

Pražští policisté zadrželi muže, kterého podezřívají ze zapálení stájí na Císařském ostrově v Praze. Při požáru zahynulo osm koní. Škodu hasiči předběžně vyčíslili na 3,5 milionu korun.

Článek

Osm koní v úterý uhořelo při požáru stájí na Císařském ostrově v pražské Bubenči. Lidé při požáru podle hasičů zraněni nebyli. Podle policie na místě hořelo také před 14 dny a včera kvůli založení ohně zadrželi podezřelého.

„Kriminalisté včera večer zadrželi muže, který je podezřelý ze založení požáru v Praze 7 na Císařském ostrově, při kterém uhořelo osm koní. Muž je podezřelý ještě z dalších trestných činů,“ napsali na twitteru.

K požáru stájí o rozloze zhruba 20 krát 10 metrů vyjížděli hasiči v úterý po poledni. Uvedli, že při jejich příjezdu už hořela celá budova.

Výši škod později odhadl hasičský vyšetřovatel na 3,5 milionu korun. Příčina požáru se vyšetřuje.

Požár zasáhl Jezdeckou školu a pony školu Praha 7. ČTK to potvrdili provozovatelé školy, událost ale nechtěli více komentovat. Redakce Seznam Zpráv školu oslovila také, na telefonáty a textové zprávy už ale nereagovala. Provozovatelé pak den po požáru poděkovali za podporu a nabídky pomoci na svém facebookovém profilu.

„Naše bolest se nedá slovy popsat. Za účast a mnohé projevy podpory a nabídky pomoci děkujeme. Zatím nejsme schopni reagovat, ani uvažovat, co bude dál,“ uvedli.

Pražští kriminalisté zahájili na místě v součinnosti s majitelem vyšetřování. „Kousek od místa požáru sídlí Jízdní oddělení pražské policie, čili kolegové na místo spěchali, aby pomohli s hašením i vyváděním zvířat. Nicméně když přijeli na místo, tak požár byl již takového rozsahu, že to nebylo možné,“ sdělil Seznam Zprávám po požáru policejní mluvčí Jan Daněk.

+8

„Teď jsou na místě kriminalisté, kteří zjišťují, proč začalo hořet, jestli se jednalo o úmysl, nedbalost, nebo nešťastnou náhodu. Dnešní požár nicméně budeme vyšetřovat i z toho úhlu pohledu, že tam hořelo již před 14 dny, “ doplnil v úterý mluvčí Daněk s tím, že před dvěma týdny na místě shořelo několik balíků sena a kočár. Škoda se tehdy vyšplhala ke 200 tisícům korun.

Kde se nachází Císařský ostrov v Praze:

Reklama

Doporučované