Hlavní obsah

Policie zadržela muže kvůli požáru stájí na Císařském ostrově. Uhynulo osm koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Zásah pražských hasičů na Císařském ostrově 11. dubna.

Reklama

aktualizováno •

Pražští policisté zadrželi muže, kterého podezřívají ze zapálení stájí na Císařském ostrově v Praze. Při požáru zahynulo osm koní. Škodu hasiči předběžně vyčíslili na 3,5 milionu korun.

Článek

Osm koní v úterý uhořelo při požáru stájí na Císařském ostrově v pražské Bubenči. Lidé při požáru podle hasičů zraněni nebyli. Podle policie na místě hořelo také před 14 dny a včera kvůli založení ohně zadrželi podezřelého.

„Kriminalisté včera večer zadrželi muže, který je podezřelý ze založení požáru v Praze 7 na Císařském ostrově, při kterém uhořelo osm koní. Muž je podezřelý ještě z dalších trestných činů,“ napsali na twitteru.

K požáru stájí o rozloze zhruba 20 krát 10 metrů vyjížděli hasiči v úterý po poledni. Uvedli, že při jejich příjezdu už hořela celá budova.

Výši škod později odhadl hasičský vyšetřovatel na 3,5 milionu korun. Příčina požáru se vyšetřuje.

Požár zasáhl Jezdeckou školu a pony školu Praha 7. ČTK to potvrdili provozovatelé školy, událost ale nechtěli více komentovat. Redakce Seznam Zpráv školu oslovila také, na telefonáty a textové zprávy už ale nereagovala. Provozovatelé pak den po požáru poděkovali za podporu a nabídky pomoci na svém facebookovém profilu.

„Naše bolest se nedá slovy popsat. Za účast a mnohé projevy podpory a nabídky pomoci děkujeme. Zatím nejsme schopni reagovat, ani uvažovat, co bude dál,“ uvedli.

Pražští kriminalisté zahájili na místě v součinnosti s majitelem vyšetřování. „Kousek od místa požáru sídlí Jízdní oddělení pražské policie, čili kolegové na místo spěchali, aby pomohli s hašením i vyváděním zvířat. Nicméně když přijeli na místo, tak požár byl již takového rozsahu, že to nebylo možné,“ sdělil Seznam Zprávám po požáru policejní mluvčí Jan Daněk.

„Teď jsou na místě kriminalisté, kteří zjišťují, proč začalo hořet, jestli se jednalo o úmysl, nedbalost, nebo nešťastnou náhodu. Dnešní požár nicméně budeme vyšetřovat i z toho úhlu pohledu, že tam hořelo již před 14 dny, “ doplnil v úterý mluvčí Daněk s tím, že před dvěma týdny na místě shořelo několik balíků sena a kočár. Škoda se tehdy vyšplhala ke 200 tisícům korun.

Kde se nachází Císařský ostrov v Praze:

Reklama

Doporučované