Hlavní obsah

První dámy Zemanová a Pavlová se sešly na Hradě

Foto: Jiří Ovčáček

Ivana Zemanová (vlevo) se sešla s Evou Pavlovou.

Reklama

Manželka prezidenta Miloše Zemana Ivana se dnes na Pražském hradě setkala s budoucí první dámou Evou Pavlovou.

Článek

Na twitteru o tom informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Hovořily o pracovních zkušenostech a aktivitách za dobu prezidentského mandátu.

Pavlová podle svého vyjádření požádala Zemanovou, aby se podělila o zkušenosti ze zahraničních cest i českého prostředí. Schůzka trvala asi hodinu, uvedla mluvčí budoucího prezidenta Eva Hromádková pro ČTK.

Foto: Jiří Ovčáček

První dámy se setkaly na Pražském hradě.

„Byla to velice příjemná schůzka. Paní Pavlová je milá, příjemná a zdvořilá,“ uvedla podle Ovčáčka Zemanová. „Dodala, že hovořila s paní Pavlovou o pracovních zkušenostech a aktivitách za dobu prezidentského mandátu svého manžela,“ doplnil hradní mluvčí.

„Setkání bylo milé a vstřícné, pohovořily jsme i o tématech, jako jsou domácí mazlíčci, móda a bydlení,“ uvedla Pavlová. Tématem byla také charita a způsob, jakým k problematice podpory potřebných přistupovala Zemanová s manželem.

Foto: Jiří Ovčáček

„Paní Pavlová je milá, příjemná a zdvořilá,“ uvedla podle Hradu současná první dáma.

Pavel tlumočil Zemanovi zájem své manželky sejít se s nynější první dámou při schůzce 13. února na zámku v Lánech. Tehdy také Zemana pozval na svou březnovou inauguraci. Vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář později potvrdil, že se Zeman s manželkou zúčastní.

V roli první dámy se Ivana Zemanová objevovala po boku svého muže na veřejnosti jen zřídka, většinou při oficiálních příležitostech. Věnovala se pomoci ohroženým dětem, seniorům či lidem bez domova. S médii komunikovala minimálně.

Pavlová by podle svých slov chtěla být aktivní první dámou. Zaměřit se chce zejména na téma rovnosti pohlaví a diskriminaci žen ve společnosti, na otázky rodiny a mezilidských vztahů a situaci samoživitelek.

Reklama

Doporučované