Hlavní obsah

Uvázl jsem na kolejích a pak spadly závory, popsal řidič srážku s vlakem

Foto: Správa železnic, twitter/datel_informuje, Martin Kavka

Foto ze středeční nehody.

Reklama

Řidič nákladního automobilu, který převážel stavební stroj, tvrdí, že před srážkou s vlakem vjel na přejezd, kde ale údajně kvůli nerovnosti uvázl a krátce nato se spustily závory. Drážní inspekce zatím jeho verzi nepotvrdila.

Článek

Tragická srážka u obce Dolní Lutyně nedaleko Karviné může mít jednoduché vysvětlení. Server iDnes.cz citoval řidiče kamionu, do kterého vlak narazil: „Na kolejích jsem (ale) uvázl, pak se spustily závory a už jsem se nedostal pryč,“ popsal řidič.

Na přejezd podle svých slov vjel ve chvíli, kdy neblikala výstražná světla. Než ale stačil vůz vyprostit, musel utéct před přijíždějícím vlakem.

Před přejezdem je výrazná terénní nerovnost. Starší fotky z místa nehody ukazují vrypy do vozovky na obou stranách přejezdu.

Foto: Mapy.cz

Fotky ukazují, že auta před přejezdem drhnou o silnici.

Foto: Seznam Zprávy

Před přejezdem je výrazná terénní nerovnost.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal verzi o uvázlém kamionu zatím nepotvrdil.

„V tuhle chvíli vám to nedovedu potvrdit ani vyvrátit. Bude to určitě předmětem vyšetřování, kolegové jsou na místě a zjišťují všechny příčiny a okolnosti vzniku té mimořádné události, které potom budou vyhodnocovat a budou zjišťovat, jestli tam skutečně k nějakému uváznutí mohlo dojít nebo došlo,“ řekl Drápal pro Seznam Zprávy.

Na to, že kamion pravděpodobně uvázl na terénní nerovnosti, upozornil také reportér České televize Jan Beránek, který se bezpečnosti na železnici dlouhodobě věnuje.

Reklama

Doporučované