Hlavní obsah

Večerní zprávy 21. 6. 2019

Večerní zprávy 21. 6. 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:12 – Dopady škrtů Ministerstva zdravotnictví

Žádná výměna injekčních stříkaček, žádné kontroly infekčních nemocí. Kvůli škrtům Ministerstva zdravotnictví hrozí výrazně horší péče o drogově závislé. Spojena je s tím i hrozba pro zdravou populaci.

04:10 – Zůstane ČSSD v Babišově vládě?

Měla by sociální demokracie zůstat ve vládě Andreje Babiše? Nebo raději z kabinetu odejít? I o tom se dnes odpoledne – 3 a půl hodiny – radilo předsednictvo strany. V Lidovém domě čekala na závěry jednání reportérka Pavlína Kosová.

07:39 – Benešová hájí odklad účinnosti zákona

Je to v pořádku a jen se tak prodlouží doba, po kterou ve funkci zůstanou současní vedoucí státní zástupci. Tak dnes hájila ministryně spravedlnosti Marie Benešová zavedení účinnosti připravovaného zákona o státním zastupitelství až od roku 2022. Zároveň přiznala, že nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman se už nebude moci ucházet o další funkční období. Opozice návrh Benešové kritizuje a alternativní návrh chtějí schválit tak rychle, aby začal platit ještě letos.

08:38 – Audit podezřelých zakázek hotov

Středočeský kraj dokončil prověrku podezřelých smluv s externími pracovníky. Výsledek: Všechno je v pořádku. Audit byl reakcí na zjištění Seznamu, že úřad platil desítky tisíc měsíčně lidem, kteří podle smluv monitorovali hudební festivaly nebo psali neurčité analýzy.

10:43 – USA odvolaly útok na Írán na poslední chvíli

Odveta se nekonala. Trump jen 10 minut před zahájením odvolal údery na Írán. Důvodem byla prý informace generálů, že by zemřelo 150 lidí. Mělo přitom jít o odplatu za včerejší sestřelení amerického dronu, jehož hodnota je v přepočtu skoro tři miliardy korun. Írán útok nezastírá – tvrdí ale, že na něj měl právo. Dron prý totiž letěl nad jeho územím. Teherán také uvedl, že by Spojené státy měly být rády, že nezaútočil i na letoun s víc než třiceti lidmi na palubě, který sestřelený dron doprovázel.

14:05 – Žraloci v Chorvatsku nejsou nebezpeční

V Chorvatsku se tento měsíc několikrát objevil žralok. Podle odborníků jde o žraloka mako. Lidé ho dokonce na Jadranu několikrát natočili. Potápěč Tomáš Kotouč v rozhovoru pro Seznam řekl, že jde o vzácného žraloka, který loví hlavně menší kořist a lidi běžně nenapadá.

15:00 – Přípravy na nedělní Letnou

Antikonflikní tým i desítky zdravotníků. I ti se připravují na nedělní protivládní demonstraci v Praze na Letné. Dorazit má podle organizátorů asi 200 tisíc lidí.

Reklama

Doporučované