Hlavní obsah

DPP hledá firmu, která prodlouží tramvaje z Barrandova do Holyně

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Pražský dopravní podnik (DPP) začal hledat firmu, která vybuduje první část prodloužení tramvajové trati ze Sídliště Barrandov přes Holyni do Slivence. Náklady by měly být maximálně 277,1 milionu korun bez DPH.

Článek

Vyplývá to z dokumentu zveřejněného ve věstníku veřejných zakázek. Kdy přesně stavba začne, není jasné, podle dokumentu by se tak mělo ale stát ještě v roce 2021. Na úsek v budoucnu naváže trať z Holyně až do Slivence.

Předmětem zakázky je výstavba trati a zastávek v obou směrech včetně veškeré technické části trati. Vybraná firma také dodá projektovou dokumentace skutečného provedení stavby a geodeticky ji zaměří. V této části projektu jde o trať z Barrandova do Holyně.

Zájemci se mohou podniku se svými nabídkami hlásit do 9. prosince letošního roku. Výstavba tratě by měla začít v příštím roce a samotná stavba má trvat maximálně 300 dnů.

Dvoukolejná trať z barrandovské smyčky do Holyně bude měřit asi jeden kilometr a budou na ní dvě zastávky. Konečné názvy ještě nebyly stanoveny, ale první se bude zřejmě jmenovat Kaskády podle stejnojmenného developerského projektu. Následovat bude zastávka Holyně, odkud v budoucnu tramvaje zamíří do konečné zastávky Slivenec. DPP již v rámci oprav trati od Smíchovského nádraží na Barrandov vybudoval napojení nové trati u Barrandovské smyčky.

Nové koleje budou navazovat na jednu z nejmladších pražských tramvajových tratí, která v roce 2003 propojila barrandovské sídliště s centrem města.

Reklama

Doporučované