Hlavní obsah

Dva agresivní bratři terorizují město. Policie tvrdí, že na ně páky nemá

Záhady Josefa Klímy z 26. 9. 2019: Když agresivní bratři terorizují město. Proč policie nezastaví jejich řádění?Video: Lukáš Šereš, Seznam Zprávy

 

Reklama

Státní policie omezila svou přítomnost ve Zruči. A místní? Když jdou bratři do ulic, radí na webu lidem, ať nevycházejí.

Článek

„Bavíme se a najednou koukám, jak mu Babe šlape po obličeji…“ Takhle popisuje svědkyně Michaela napadení svého kamaráda Pavlem Zemkem, přezdívaným Babe. Konflikt se odehrál před měsícem, oběť skončila v nemocnici s mnohačetnými zlomeninami v obličeji.

Pavel Zemek – a jeho bratr Milan, který pro změnu způsobil před Vánocemi těžké ublížení na zdraví zdejšímu důchodci – ale straší Zruč nad Sázavou dál. V dříve poklidném městě narůstá atmosféra strachu.

Oba bratři mají bohatou kriminální minulost, holdují alkoholu i drogám a podle místních je jen otázkou času, kdy napadnou někoho dalšího a možná ještě brutálněji.

Proč nezakročí místní nebo státní policie?

Ta místní pouze občany naštvala, když jim na svých webových stránkách poradila, aby raději nevycházeli, protože po městě se pohybuje nebezpečný živel Pavel Zemek.

A státní policie? Omezila svou přítomnost na zdejší služebně pouze do osmi hodin do večera, jakoby přímo uvolňovala řádění kriminálníků prostor. Prý nejsou lidi do služeb. Občany ale nezajímají výmluvy. Ptají se: Udělá někdo přítrž tomuto řádění? Zavládne ve Zruči někdy zase klid?

Reportáž ze Zruče najdete v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 20:50.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované