Hlavní obsah

Dva turisty, kteří se obnažení koupali v italské kašně, hledá policie

Foto: Youtube.com/Roma fa schifo

Reklama

Dva anglicky mluvící turisté pobouřili italskou veřejnost, když se svlečení koupali ve fontáně na Benátském náměstí v Římě. Italský ministr vnitra Matteo Salvini muže označil za „idioty“.

Článek

Video zveřejněné na blogu Roma Fa Schifo zachycuje dva muže, jak dovádějí ve fontáně. Jeden z nich si na záběrech sundá spodní prádlo a pózuje turistům v okolí. Záznam kromě veřejnosti rozhořčil italské politiky. „Vím, jak tyto idoty vyškolit, pokud budou dopadeni. Itálie není jejich koupelna," napsal na Twitter Salvini.

Místostarosta Říma Luca Bergamo uvedl, že chování mužů bylo hloupé a neuctivé. Jakmile je policie dopadne, mají čelit trestu.

Podle policie byl nedělní incident nezákonný a urážlivý. Nyní po obou mužích, kteří by měli být rodilými anglickými mluvčími, pátrá.

Naměstek římského primátora Luca Bergamo uvedl, že chování mužů odsuzuje. „Jsme konfrontováni s chováním, které vykazuje znaky hlouposti, neznalosti a nedostatku úcty k historii Říma a Itálie,“ řekl s tím, že jakmile je policie dopadne, budou čelit maximálnímu možnému trestu.

K incidentu došlo poblíž památníku Viktora Emanuela II., který vznikl na počest prvnímu králi Itálie po sjednocení země. Server The Guardian v srpnu také informoval o potyčce, ke které došlo mezi turisty ve frontě na perfektní selfie u římské fontány di Trevi.

Reklama

Doporučované