Hlavní obsah

Dvě exploze v Bagdádu si vyžádaly na 22 životů. Bomba vybuchla i u obchodu se zmrzlinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Iráckou metropolí Bagdád otřásly dva výbuchy.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

První výbuch v Bagdádu si vyžádal nejméně patnáct mrtvých a čtyřicet zraněných. Druhý pak nejméně sedm obětí a dalších třicet zraněných.

Článek

O explozích informovala televize Al-Džazíra s odvoláním na irácké bezpečnostní složky. K prvnímu útoku se už přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

V obou případech se jednalo o vůz s nastraženou výbušninou. První bomba vybuchla v pondělí večer ve čtvrti Karráda. Druhá exploze nastala dnes ráno. K rannímu výbuchu se zatím nikdo nepřihlásil.

V pondělí večer bomba zabíjela u oblíbeného obchodu se zmrzlinou. Výbuch zachytila bezpečnostní kamera (na nahrávku se podívejte v úvodním videu).

K útoku došlo na začátku muslimského postního měsíce ramadánu, během něhož věřící drží půst od rozednění do setmění. Po západu slunce se tak restaurace a kavárny v ulicích Bagdádu naplnily lidmi, upozornila agentura AP.

Radikální sunnitské organizace si za své cíle vybírají především příslušníky šíitské větve islámu. Příslušníci Islámského státu už však mají v Iráku kontrolu jen nad částí Mosulu. Armádě se je v posledních dnech daří úspěšně vytlačovat.

Svět bez obalu: Jak se vyhánějí bojovníci Islámského státu.

Reklama

Související témata:

Doporučované