Hlavní obsah

Sníh ochromil největší německé letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Část Evropy čelí silnému sněžení. Ilustrační foto

Reklama

Frankfurtské letiště zrušilo lety kvůli ledovému zimnímu počasí. Cestující by mohli čelit problémům i kvůli doznívajícím následkům stávek.

Článek

Provozovatel frankfurtského letiště Fraport zrušil více než polovinu letů plánovaných na středu, protože střední a jižní Německo čelí silnému sněžení a nebezpečné ledovce.

Aktuální meteorologické potíže v německé letecké dopravě přicházejí jen týden po třídenní celostátní stávce na železnicích a také po vlně protestů zemědělců, kteří blokovali silnice a dálnice po celé zemi.

„Společnost Fraport preventivně zrušila zhruba polovinu plánovaných vzletů a přistání,“ uvedla mluvčí společnosti pro Bloomberg. Německá národní meteorologická služba varovala před „extrémním nebezpečím mrznoucího deště“ na jihozápadě země a úřady doporučily řidičům, aby nevyjížděli.

„Vzhledem k povětrnostním podmínkám dojde dnes (ve středu, pozn. red.) k přerušení a zrušení letů. Přerušení provozu v souvislosti s počasím se očekává také 18. ledna. Před cestou do Francie si ověřte stav svého letu. Pokud se váš let zobrazí jako zrušený, na letiště necestujte,“ uvedla společnost Fraport AG na síti X.

Společnost Deutsche Lufthansa AG uvedla, že v následujících dvou dnech „výrazně omezí“ celkovou kapacitu, což se dotkne jak krátkých, tak i dálkových letů.

Letecká společnost vyzvala cestující, aby si zkontrolovali své letové řády a v případě, že se jich zrušení letů týká, na letiště nejezdili. Dopravce uvedl, že se snaží stabilizovat provoz, jakmile se zlepší počasí, což se očekává v pátek. Očekává se, že arktické počasí, které zachvátilo severní Evropu, ustoupí příští týden.

Kromě letišť řeší problémy i železničáři. Provozovatel železnic Deutsche Bahn AG uvedl, že sníh a led mohou způsobit zpoždění a zrušení vlaků, a omezil maximální rychlost vysokorychlostních vlaků ICE na 200 kilometrů za hodinu.

Reklama

Doporučované